ΑρχικήinetΟι μηχανικοί του Safari ψάχνουν νέους τρόπους για να εμποδίσουν τις ενοχλητικές...

Οι μηχανικοί του Safari ψάχνουν νέους τρόπους για να εμποδίσουν τις ενοχλητικές διαφημίσεις

Εν συντομία: Οι προγραμματιστές που εργάζονται στο WebKit, τον browser που ενεργοποιεί το Safari του MacOS, εξετάζουν μια νέα μέθοδο βασισμένη στη JavaScript για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον αριθμό των διαφημίσεων website που μπορούν να προσφερθούν στους χρήστες.

Η διαφήμιση έχει γίνει η κύρια ροή εσόδων για εκατομμύρια ιστότοπους, αλλά μερικές φορές τα πράγματα μπορούν να πάνε πάρα πολύ μακριά με ενοχλητικές διαφημίσεις που καταστρέφουν την εμπειρία του χρήστη. Ορισμένες εταιρείες έχουν λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των χειρότερων παραβατών, όπως το Google που έχει ήδη ενσωματώσει περιορισμένη τεχνολογία αποκλεισμού διαφημίσεων στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome του πέρυσι. Αλλά τώρα οι προγραμματιστές που εργάζονται στο WebKit, ο μηχανισμός στον οποίο είναι ενσωματωμένο το Safari, εξετάζουν μια νέα λύση που θέτει περιορισμούς στην ποσότητα JavaScript που μπορεί να φορτώσει μια ιστοσελίδα.

Safari

Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν πολλά σενάρια παρακολούθησης και ανάλυσης, καθώς και μεγάλο κώδικα διαφημίσεων, συνήθως προσφέρουν πολλά  χρησιμοποιώντας JavaScript. Η ιδέα είναι ότι ο περιορισμός της ποσότητας JavaScript που μπορεί να φορτώσει μια σελίδα θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες και τους προγραμματιστές να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος των βαρέων scripts που εφαρμόζουν στις σελίδες τους.

Σύμφωνα με το W3counter, το μερίδιο αγοράς του Safari ανέρχεται σήμερα στο 14% περίπου της παγκόσμιας χρήσης του browser, το δεύτερο στο Chrome, το οποίο βρίσκεται στο 63,3%. Οι προγραμματιστές θα πρέπει σίγουρα να κάνουν αλλαγές στις ιστοσελίδες τους εάν ένας στους επτά επισκέπτες χρησιμοποίησε το Safari και είχε αυστηρούς περιορισμούς στα script.

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται ήδη σε προϊόντα όπως το Adblock Plus για να περιορίσουν τον αριθμό των διαφημίσεων που βλέπουν, αλλά τα νέα από τους μηχανικούς της Google τον Ιανουάριο δείχνουν ότι αυτές οι μέθοδοι επέκτασης ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικές στο μέλλον, εάν προταθούν οι  αλλαγές στο Chromium. Αυτές οι αλλαγές θα περιόριζαν την ανάπτυξη των δυνατοτήτων που θα είχαν πρόσβαση οι προγραμματιστές και έτσι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες μεθόδους, όπως ο περιορισμός του JavaScript που θα γίνει πιο διαδεδομένος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS