ΑρχικήsecurityMicrosoft και Mozilla διαφωνούν για την υιοθέτηση του Chromium

Microsoft και Mozilla διαφωνούν για την υιοθέτηση του Chromium

MicrosoftΕνώ η Microsoft φαίνεται ότι «παραδόθηκε» τελικά στο Chromium, όταν ανακοίνωσε τη νέα της κατεύθυνση για την εξέλιξη του web browsing της, μία από τις τελευταίες εταιρείες που αντιστέκεται στην υιοθέτηση του εν λόγω open-source browser, η Mozilla, έλαβε υποστήριξη από τους υπερασπιστές της, όταν αντιμετώπισε τις πιέσεις των μηχανικών της Microsoft για να εγκαταλείψει την αντίστασή της.

Ο Kenneth Auchenberg, υπεύθυνος προγραμμάτων στη Microsoft, απάντησε μέσω του Twitter, σε μια ανάρτηση που ανέβηκε πρόσφατα στον ιστότοπο blog.mozilla.org σχετικά με την απόφαση της εταιρείας του, να εγκαταλείψει την ανάπτυξη του EdgeHTML υπέρ της μελλοντικής ανάπτυξης του Chromium για τις επερχόμενες προσπάθειες browsing της.

Η φαινομενικά επιπόλαιη απάντηση του Auchenberg ήρθε αντιμέτωπη τόσο με τους χρήστες του web όσο και με έναν μηχανικό της Mozilla.

Ο Auchenberg αντιμετωπίζει τις ανησυχίες του μηχανικού της Mozilla, Emilio, με ένα ισχυρό επιχείρημα ότι σε αυτό το σημείο η αγορά έδειξε την προτίμησή της και οι εταιρείες θα πρέπει να εστιάζουν στη συμβολή του ανοιχτού κώδικα, παρά να επικεντρώνονται στην έννοια ενός ξεχωριστού rendering engine. Θεωρητικά, η εστίαση σε ένα ενιαίο σύστημα ανοιχτού κώδικα θα μπορούσε να επιταχύνει την καινοτομία, καθώς όλοι όσοι συμμετέχουν θα φέρνουν συνεχώς νέες υλοποιήσεις.

Ολόκληρη η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των μηχανικών της Mozilla και της Microsoft διακόπηκε από ένα μόνο δυσοίωνο tweet, από τον πρώην CTO της Mozilla, Andreas Gal, ο οποίος έγραψε: “φοβάμαι ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά”, καθώς ένας άλλος μηχανικός της Mozilla κατηγορεί τη Microsoft για την απόφασή της να υιοθετήσει το Chromium.

Ο Gal εργάζεται πλέον στην Apple, αλλά με τη Mozilla να αγωνίζεται να κρατήσει ένα μερίδιο της αγοράς και με τους χρήστες να βρίσκονται σε δίλημμα για το τι να επιλέξουν, το επιχείρημα των υπερασπιστών και των μηχανικών της Mozilla, μπορεί πολύ σύντομα να απορριφθεί για χάρη της «ελεύθερης αγοράς».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS