ΑρχικήReviewsΑξιολόγηση του ultraportable ZenBook S13 από την ASUS

Αξιολόγηση του ultraportable ZenBook S13 από την ASUS

Είναι ήδη ξεκάθαρο πως το 2019 θα είναι ένα μεγάλο έτος για ενδιαφέροντα gaming laptops αλλά το ZenBook S13 από την Asus είναι μοναδικό, καθώς ζυγίζει μόλις ένα κιλό και δανείζεται τα εξαιρετικά γραφικά της Nvidia. Παρακάτω θα ακολουθήσει μια ανάλυση των θετικών και των αρνητικών του συγκεκριμένου μοντέλου και πολλές πληροφορίες για το hardware και τη συσκευή.

ZenBook

Θετικά

  • Λεπτά bezels μαζί με την εκπληκτική 13.9-inch οθόνη
  • Γραφικά από την Nvidia που επιτρέπουν το gaming
  • Λεπτός και ελαφρύς σχεδιασμός
  • Εξαιρετικό πληκτρολόγιο και trackpad

Αρνητικά

  • Ο αισθητήρας fingerprint εμποδίζει το trackpad
  • Χαμηλή ποιότητα του webcam

Το Zenbook S13 δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να παίξει παιχνίδια, χαρακτηριστικό που δεν προσφέρεται από αντίστοιχα ultraportables laptops. Παρόλο που δεν έχει το πιο γρήγορο GPU, προσφέρει αρκετά για ένα γρήγορο παιχνίδι του Overwatch. Τα πάντα φαίνονται τέλεια στην 13.9-inch οθόνη του, η οποία έχει τόσο λεπτά bezels που πρακτικά αυτά «επιπλέουν» πάνω από το πληκτρολόγιο.

Όσον αφορά το hardware του, το Zenbook S13 έχει το βασικό σχέδιο και το αναβαθμίζει με συγκεκριμένους τρόπους. Κρατάει τη μεταλλική θήκη αλλά κόβει τα όρια της οθόνης, αφήνοντας πίσω μια εξαιρετική 13.9-inch 1080p οθόνη. Η οθόνη έχει bold χρώματα και προσφέρει τη φωτεινότητα που χρειάζεται. Αν ο χρήστης παίζει παιχνίδια ή παρακολουθεί ταινίες, καλό είναι να προμηθευτεί ακουστικά για να ακούγεται καλύτερα ο ήχος. Αυτό συμβαίνει, διότι το ZenBook είναι εξαιρετικά λεπτό και ο ήχος που παράγεται από τα ηχεία είναι χαμηλός συγκριτικά με άλλα laptops. Επιπλέον, όσον αφορά την κάμερα, η αλήθεια είναι πως έχει κακή ποιότητα και αν ο χρήστης θέλει να κάνει video chats, καλύτερα θα πρέπει να πάρει μία ξεχωριστή κάμερα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι τα γραφικά της Nvidia, καθώς στο S13 υπάρχει το MX150 GPU!

Επίσης, τα παιχνίδια και οι υπηρεσίες streaming υποστηρίζονται στο S13 ZenBook! Ειδικότερα, ο χρήστης μπορεί χωρίς δυσκολία να χειριστεί browsers, να ανοίξει προγράμματα για την επεξεργασία φωτογραφιών, να δει ταινίες στο Netflix και να ακούσει μουσική στο Spotify! Το νέο μοντέλο της ASUS είναι διαθέσιμο στα 1.399 δολάρια και ο λόγος που είναι τόσο ακριβό, είναι διότι ανταγωνίζεται εξίσου καλά ultraportables laptops, όπως το Dell XPS 13 (900 δολάρια) και το Surface Laptop (1.000 δολάρια). Και δεν ξεχνάμε πως προσφέρει το μοναδικό πλεονέκτημα του MX150 από την Nvidia!

Γενικά, αν και το ZenBook S13 μοιάζει σαν ένα κοινό laptop, τα ιδιαίτερα γραφικά και η εξαιρετικά λεπτή οθόνη του το κάνουν να ξεχωρίζει! Άλλωστε, η Asus είναι πολύ γνωστή για το ότι πειραματίζεται με νέα σχέδια στα laptops, όπως έκανε πέρυσι και με το ZenBook Pro. Αν και το νέο της μοντέλο δεν θα είναι το μοναδικό που θα κυκλοφορήσει φέτος, είναι σίγουρο πως έκανε το πρώτο βήμα πριν από άλλες εταιρείες!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS