ΑρχικήsecurityΗ απάντηση της ASUS σχετικά με την επίθεση στο Live Update tool...

Η απάντηση της ASUS σχετικά με την επίθεση στο Live Update tool της

Update

Έπειτα από αίτημα της εταιρείας ASUS, δημοσιεύουμε την απάντησή της αναφορικά με το θέμα των Malware.

Οι επιθέσεις Advanced Persistent Threat (APT), είναι επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο, συνήθως ξεκινούν από συγκεκριμένες χώρες και στοχεύουν ορισμένους διεθνείς οργανισμούς ή φορείς αντί για απλούς καταναλωτές.

Το ASUS Live Update είναι ένα ιδιόκτητο εργαλείο που παρέχεται με τους φορητούς υπολογιστές ASUS, για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα θα επωφελείται πάντα από τα πιο πρόσφατα drivers και firmware από την ASUS. Ένας μικρός αριθμός συσκευών έχει μολυνθεί με κακόβουλο κώδικα, μέσω μιας εξελιγμένης επίθεσης στους διακομιστές Live Update, σε μια προσπάθεια στόχευσης μιας πολύ μικρής και συγκεκριμένης ομάδας χρηστών. Η εξυπηρέτηση πελατών της ASUS έρχεται σε επαφή με τους επηρεαζόμενους χρήστες και παρέχει βοήθεια για την απομάκρυνση των κινδύνων ασφαλείας.

Η ASUS έχει επίσης εφαρμόσει μια ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Live Update (ver. 3.6.8), εισήγαγε πολλούς μηχανισμούς επαλήθευσης ασφαλείας για να αποτρέψει τυχόν κακόβουλο χειρισμό υπό μορφή ενημερώσεων λογισμικού ή άλλων μέσων και εφάρμοσε έναν βελτιωμένο end-to-end μηχανισμό κρυπτογράφησης. Ταυτόχρονα, έχει επίσης ενημερώσει και ενδυναμώσει την αρχιτεκτονική του λογισμικού server-to-end-user για να αποτραπούν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.

Επιπλέον, δημιούργησε ένα διαγνωστικό εργαλείο διαδικτυακής ασφάλειας, για να ελέγχει τα επηρεαζόμενα συστήματα και ενθαρρύνει τους χρήστες που εξακολουθούν να ανησυχούν, να το εκτελέσουν ως μέσο προστασίας.

Μπορείτε να βρείτε το εργαλείο εδώ: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps_for_Win10/ASUSDiagnosticTool/ASDT_v1.0.1.0.zip

Οι χρήστες που εξακολουθούν να ανησυχούν για τα συστήματά τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτηση Πελατών της ASUS.

Πώς μπορώ να μάθω αν η συσκευή μου έχει επηρεαστεί από την επίθεση κακόβουλου λογισμικού;

Μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός ειδικών ομάδων χρηστών βρέθηκε ότι έχουν γίνει στόχος αυτής της επίθεσης και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά απίθανο η συσκευή σας να έχει επηρεαστεί. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για αυτό το ζήτημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο διαγνωστικού ελέγχου ασφαλείας της ASUS ή να επικοινωνήσετε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της ASUS για βοήθεια.

Τι πρέπει να κάνω εάν επηρεάζεται η συσκευή μου;

Δημιουργήστε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων σας και επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό θα καταργήσει εντελώς το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας. Για να διασφαλίσετε τις πληροφορίες σας, η ASUS συνιστά να ενημερώνετε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι έχω την τελευταία έκδοση του ASUS Live Update;

Μπορείτε να μάθετε εάν έχετε ή όχι την τελευταία έκδοση του ASUS Live Update ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.asus.com/support/FAQ/1018727/

Έχουν επηρεαστεί κι άλλες συσκευές ASUS από την επίθεση;

Όχι, έχει επηρεαστεί μόνο η έκδοση του Live Update που χρησιμοποιείται για φορητούς υπολογιστές. Όλες οι άλλες συσκευές παραμένουν ανεπηρέαστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS