ΑρχικήinetΗ Google θα λανσάρει την Duo video calling εφαρμογή και στο web

Η Google θα λανσάρει την Duo video calling εφαρμογή και στο web

Η Google σχεδιάζει να λανσάρει τις επόμενες βδομάδες την εφαρμογή “Duo video calling” για τους web browsers, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Η συγκεκριμένη κίνηση από την εταιρεία δείχνει πως μία μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στην ανερχόμενη υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, το Google Duo ήταν διαθέσιμο μόνο ως εφαρμογή για το Play Store και το iOS App Store καθώς και στη δική του πλατφόρμα “Smart Display”.

Google

Όπως και στις προηγούμενες web εκδοχές του Google Allo και στα περισσότερα Google Messages για το web, η web εκδοχή του Duo θα υποστηρίζει το Chrome browser και πιθανώς και άλλους γνωστούς browsers, όπως το Mozilla Firefox και το Safari από την Apple. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλες τις web εφαρμογές, το Duo θα εκμεταλλευτεί τις ειδοποιήσεις του browser για τις εισερχόμενες κλήσεις!

Μέχρι και τώρα, δεν είναι σαφές πόσες από τις λειτουργίες της mobile εκδοχής του Duo θα είναι διαθέσιμες και για το web αλλά είναι πιθανό να περιλαμβάνονται σημαντικά χαρακτηριστικά όπως το “knock knock” και η ικανότητα του να αφήσει κανείς μηνύματα με βίντεο. Επίσης, από τη στιγμή που το Duo χρησιμοποιεί έναν Google λογαριασμό για να πιστοποιήσει τον χρήστη, μάλλον και στη web εκδοχή θα χρησιμοποιείται ακριβώς η ίδια μέθοδος. Ακόμα, το Allo και τα Messages έχουν χρησιμοποιήσει ένα σύστημα που έχει ως βάση QR κωδικούς, το ίδιο θα μπορούσε να ενσωματώσει και η νέα εκδοχή Duo της Google.

Βέβαια, η νέα αλλαγή δεν αποτελεί το μόνο νέο που θα φέρει σύντομα η εταιρεία. Επιπλέον, αναμένονται και χαρακτηριστικά όπως το group calling, το APK Insight και η λειτουργία χαμηλού φωτισμού. Όλα αυτά θα έρθουν σίγουρα μία από τις ακόλουθες εβδομάδες. Τέλος να επισημανθεί πως σε αντίθεση με το Google Allo, η νέα εκδοχή Duo για το web αναμένεται να έχει τεράστια επιτυχία, καθώς η mobile εφαρμογή ξεπέρασε τις 1 δισεκατομμύριο λήψεις στο Play Store το Δεκέμβριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS