HomesecurityBanijay: The media production company suffered a data breach

Banijay: The media production company suffered a data breach

Η εταιρεία «Banijay», confirmed μία εσωτερική data breach, που επηρεάζει ουσιαστικά εκατοντάδες τρέχοντες και πρώην υπαλλήλους της. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής και διανομής πολυμέσων, έπεσε θύμα attack τη Δευτέρα, ωστόσο δεν ανέφερε το περιστατικό νωρίτερα, καθώς εξέταζε το κατά πόσο έχουν κλαπεί και διαρρεύσει τα data of.

Banijay

Τώρα όμως έχουν ανακαλυφθεί πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί από τους hackers at The Dark Web.

Η leak δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι πιθανό οι κακόβουλοι παράγοντες να κατέχουν πολύ περισσότερα δεδομένα από αυτά που δημοσίευσαν. Πληροφορίες όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμοί τηλεφώνου και στοιχεία ταυτότητας αποθηκεύονταν στα συστήματα της Banijay, οπότε ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί επίσης από τους intruders.

Μια άλλη λεπτομέρεια που αποκαλύφθηκε χάρη στην έρευνα, είναι ότι οι hackers στόχευσαν τα συστήματα της «Endemol Shine International», η οποία αποκτήθηκε από την Banijay για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από λίγους μήνες. Τόσο οι υπάλληλοι της Endemol όσο και της Banijay έχουν πλέον ενημερωθεί για τον Risk έκθεσης μέσω email.

Η Banijay προχώρησε επίσης στη δημοσίευση μιας ειδοποίησης σχετικά με το περιστατικό στον ιστότοπό της, η οποία είναι μια σπάνια και αξιέπαινη προσέγγιση.

compal

Η Banijay είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία γνωστών προγραμμάτων όπως το MasterChef, το Keeping Up with the Kardashians, το The Voice, το Survivor, το Fear Factor, το Deal or No Deal και το Big Brother. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει τις σειρές Mr. Bean, Peaky Blinders και Black Mirror. Με ένα τόσο επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο στο ενεργητικό της, εάν μία επίθεση ransomware εναντίον της είναι επιτυχής, οι απαιτήσεις για λύτρα θα μπορούσαν να είναι τεράστιες.

Όλοι οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί να μην αλληλεπιδράσουν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν, ενώ μερικά systems που ανήκουν στο δίκτυο της εταιρείας παραμένουν εκτός σύνδεσης. Σε αυτό το στάδιο, η εταιρεία παραγωγής πολυμέσων δεν έχει κάνει άλλα δημόσια σχόλια και παροτρύνει όσους έχουν πρόσθετες ερωτήσεις ή ανησυχίες να στείλουν ένα email στη διεύθυνση “enquiries@banijay.com“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS