ΑρχικήinetSpotify: Προχωρά σε απολύσεις για να μειώσει το κόστος;

Spotify: Προχωρά σε απολύσεις για να μειώσει το κόστος;

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τα έξοδά της, η γνωστή σουηδική εταιρεία Spotify με την ομώνυμη υπηρεσία audio streaming, πιθανότατα θα λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις και θα προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν διάφορα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Bloomberg.

Οι απολύσεις στην εταιρεία, που ενδέχεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, ακολουθούν την απόλυση 38 υπαλλήλων από τα Gimlet Media και Parcast podcast studios της Spotify τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης: Alphabet: Η μητρική της Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις

Κατά την ολοκλήρωση του τρίτου τριμήνου του 2022, η Spotify διέθετε μια ομάδα σχεδόν 10.000 αφοσιωμένων εργαζομένων. Η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημία 166 εκατομμυρίων ευρώ (181 εκατομμύρια δολάρια) το τρίτο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Στα πιο πρόσφατα αρχεία που κατέθεσε, η Spotify δήλωσε ότι η ζημία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με το προσωπικό μετά την επέκταση της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεων διαφημίσεων. Επίσης, οφείλεται στις επενδύσεις και στις εξαγορές, καθώς και στα μεγαλύτερα έξοδα διαφήμισης και στις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Πολλά από τα νέα μας προϊόντα και οι βελτιώσεις στην πλατφόρμα μας απαιτούν μεγάλες επενδύσεις και συνεπάγονται σημαντικό χρόνο και κινδύνους για να αναπτυχθούν και να κυκλοφορήσουν”, δήλωσε η εταιρεία στην κατάθεσή της για το τρίτο τρίμηνο.

Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να μην έχουν καλή υποδοχή ή μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να τα υιοθετήσουν οι χρήστες“.

Δείτε επίσης: Sophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

Η Spotify δραστηριοποιείται σε συνολικά 183 χώρες και εδάφη και είχε 456 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι απολύσεις που μάλλον θα ανακοινωθούν σύντομα στη Spotify δεν είναι οι πρώτες που ανακοινώνονται στη βιομηχανία της τεχνολογίας. Τους τελευταίους μήνες, μεγάλες εταιρείες όπως η Meta, η Amazon, η Microsoft και η μητρική της Google, Alphabet, έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας μετά τη ραγδαία αύξηση των προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Οι απολύσεις τώρα έρχονται εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για μια παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas που ασχολείται με θέματα επαγγελματικής απασχόλησης, οι εταιρείες στις ΗΠΑ απέλυσαν 363.824 υπαλλήλους το 2022, αλλά ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν αυτός που προχώρησε στις περισσότερες περικοπές. Συνολικά 97.171 θέσεις εργασίας χάθηκαν στον τομέα της τεχνολογίας πέρυσι (αύξηση 649% σε σχέση με το 2021).

Spotify απολύσεις
Spotify: Προχωρά σε απολύσεις για να μειώσει το κόστος;

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι απολύει 10.000 από τους 221.000 υπαλλήλους της για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες μακροοικονομικές συνθήκες και να μειώσει το κόστος.

Δείτε επίσης: Τεχνολογικές εταιρείες: Απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων

Νωρίτερα, η Amazon δήλωσε ότι απολύει περισσότερους από 18.000 εργαζομένους, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο αριθμός προσωπικού πλήρους απασχόλησης του Twitter φέρεται να έχει μειωθεί σε περίπου 1.300 ενεργούς υπαλλήλους, ενώ πριν την εξαγορά από τον Elon Musk υπήρχαν περίπου 7.500 θέσεις.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο ιδρυτής της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε την απόλυση 11.000 υπαλλήλων, ή του 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Η απόλυση εργαζομένων δεν είναι ποτέ μια εύκολη απόφαση, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητη προκειμένου μια επιχείρηση να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς.

Πηγή: www.thenationalnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS