ΑρχικήinetSophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

Sophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

Δυστυχώς, η Sophos εντάσσεται στη λίστα των εταιρειών που αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν απολύσεις υπαλλήλων, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλο τον κόσμο.

Η Sophos ανακοίνωσε σήμερα μια εσωτερική αναδιάρθρωση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας και την έναρξη περιόδων διαβούλευσης που ενδεχομένως θα επηρεάσουν το 10% της παγκόσμιας βάσης των εργαζομένων μας“, φέρεται να δήλωσε η εταιρεία προστασίας από ιούς στο TechRadar Pro.

Η Sophos ανέφερε ότι η επίτευξη της “βέλτιστης ισορροπίας ανάπτυξης και κερδοφορίας” είναι ο βασικός λόγος για την απόλυση των υπαλλήλων της, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να στρέψει την προσοχή της στο τμήμα managed detection and response της επιχείρησής της.

Λέγεται ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν περίπου το 10% του προσωπικού της Sophos (περίπου 450 εργαζόμενοι). Ο αριθμός δεν ακούγεται τόσο μεγάλος σε σχέση με άλλες εταιρείες (18.000 υπάλληλοι θα απολυθούν από την Amazon), ωστόσο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά περικοπών. Οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει περικοπές του 5-10% του προσωπικού.

Δείτε επίσης: Sophos Firewall: Ευπάθεια θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συσκευές

Όπως και πολλοί άλλοι, η Sophos αγωνίζεται λόγω του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Salesforce θα απολύσει το 10% των υπαλλήλων της, και υπάρχουν φήμες ότι ο Marc Benioff, CEO της εταιρείας, ενδεχομένως να προβεί σε ακόμη περισσότερες περικοπές στο προσωπικό.

Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα μαζικές απολύσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν απολύσεις και φαίνεται ότι αυτή η τάση συνεχίζεται και το 2023.

Δείτε επίσης: Τεχνολογικές εταιρείες: Απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων

Ευτυχώς, όμως, σύμφωνα με το ZipRecruiter, πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας βρίσκουν σχετικά γρήγορα νέα απασχόληση, ενώ έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες για αλλαγές σταδιοδρομίας, καθώς διαφορετικές επιχειρήσεις αναζητούν άτομα με συγκεκριμένες δεξιότητες.

Το TechRadar Pro ζήτησε από τη Sophos περαιτέρω σχόλια σχετικά με την είδηση. Ένας εκπρόσωπος της Sophos είπε σχετικά με τις απολύσεις:

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για όσους θα φύγουν και δεσμευόμαστε να παρέχουμε οικονομική υποστήριξη, βοήθεια για την ευημερία και κατάλληλες υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας, όπου είναι δυνατόν“.

Δείτε επίσης: Η Microsoft φέρεται αυτή την εβδομάδα να απολύει χιλιάδες υπάλληλους

Sophos  απολύσεις
Sophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

Η Sophos είναι ηγέτης στον κλάδο των λύσεων κυβερνοασφάλειας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένα εργαλεία για την προστασία των δικτύων τους από κακόβουλους επιτιθέμενους. Με μια σουίτα ισχυρών εργαλείων προστασίας τελικών σημείων, προηγμένα προϊόντα ασφάλειας δικτύου, όπως το XG Firewall και το Intercept X Advanced, και αποτελεσματικά προγράμματα εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας, οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι σίγουρες ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες της Sophos. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο οργανισμοί παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες της Sophos.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS