ΑρχικήinetΟ Elon Musk έχασε τόσα χρήματα που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness

Ο Elon Musk έχασε τόσα χρήματα που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness

Ο Elon Musk κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία, σύμφωνα με έκθεση του Guinness World Records.

Δείτε επίσης: Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

elon musk Guinness musk

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας εκτιμάται ότι έχει χάσει 182 δισεκατομμύρια δολάρια (ή ενδεχομένως ακόμη και 200 δισεκατομμύρια δολάρια) στην καθαρή του περιουσία από τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes που συλλέχθηκαν από τη βάση δεδομένων παγκόσμιων αρχείων, η καθαρή αξία του Elon Musk μειώθηκε δραστικά από το μέγιστο των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και έφτασε τα 138 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, λόγω της πτώσης της αξίας της μετοχής της Tesla.

Παρά το γεγονός ότι είναι “σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί”, η έκθεση τόνισε ότι οι συνολικές απώλειες του Elon Musk έχουν προφανώς ξεπεράσει τις απώλειες του Masayoshi Son ύψους 58,6 δισ. δολαρίων το 2000 – κάνοντας νέο ρεκόρ!

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Twitter θα σας ενημερώνει αν το account σας γίνει shadowban

Τον περασμένο μήνα, η θέση του Bernard Arnault ως ο πιο εύπορος άνθρωπος στον πλανήτη διατηρήθηκε, αφού ξεπέρασε σε πλούτο τον Elon Musk, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Ο Γάλλος μεγιστάνας είναι επίσης ο επικεφαλής της LVMH, ενός ομίλου πολυτελών αγαθών στον οποίο ανήκει η γνωστή εταιρεία μόδας .

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Forbes από τις 12 Ιανουαρίου, η καθαρή αξία του Arnault ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 203,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η καθαρή αξία του Musk εκτιμάται σε περίπου 146,5 δισεκατομμύρια λίρες.

ρεκόρ Guinness

Σε ένα ταραχώδες 2022, η αξία της μετοχής της Tesla έπεσε κατά 65%, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Elon Musk επηρεάστηκε σημαντικά.

Μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έναντι περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μείωση της αξίας κλιμακώθηκε γρήγορα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης και οι υλικοτεχνικές δυσκολίες έχουν παρεμποδίσει τις διαδικασίες παράδοσης του πιο περιζήτητου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Όταν η αγορά έκλεισε τις πόρτες της στις 30 Δεκεμβρίου 2022, ο Musk βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διακήρυξε: “Η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη είναι εξαιρετικά ευνοϊκή. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί”.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS