ΑρχικήsecurityΤο Battle.net ανακάμπτει από επιθέσεις DDoS μετά από μία ώρα

Το Battle.net ανακάμπτει από επιθέσεις DDoS μετά από μία ώρα

Την Τετάρτη η Activision Blizzard δημοσιεύσε στο Twitter ότι η υπηρεσία της Battle.net υπέφερε από μια επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS). Λίγη ώρα αργότερα, ανέφερε ότι οι επιθέσεις που παρακολουθούσε τελείωσαν.

Δείτε επίσης: Enemybot: Ερευνητές εντόπισαν νέο DDoS botnet

Battle.net DDoS

Η Blizzard Entertainment την Τετάρτη ανέφερε ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε μια επίθεση DDoS. Ως αποτέλεσμα, οι λάτρεις παιχνιδιών όπως το Overwatch και το World of Warcraft θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όσο η εταιρεία εργαζόταν για να διορθώσει την κατάσταση. Την στιγμή που η εταιρεία δημοσίευσε την επίθεση δεν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μπορούσαν να επιμείνουν αυτά τα προβλήματα, οπότε η εταιρεία πρότεινε στους χρήστες να παίξουν κάποιο άλλο παιχνίδι, έως ότου η εταιρεία να μπορέσει να ελέγξει το ζήτημα.  

Δείτε επίσης: Botnet Fodcha: Στοχεύει πάνω από 100 θύματα την ημέρα με DDoS

Στο αρχικό tweet, που δημοσιεύτηκε στις 19:11 ET από τον λογαριασμό @BlizzardCS Twitter, η εταιρεία είπε «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια επίθεση DDoS, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό λανθάνοντα χρόνο και αποσυνδέσεις για ορισμένους παίκτες. Εργαζόμαστε ενεργά για να μετριάσουμε αυτό το πρόβλημα». Αυτό το πρώτο tweet ανέφερε μια μοναδική επίθεση, αλλά ένα δεύτερο που ανέφερε ότι τα προβλήματα είχαν λυθεί, που δημοσιεύτηκε στις 20:29 ET, αναφερόταν σε επιθέσεις — πληθυντικός αριθμός.

Με βάση τις αναφορές χρηστών στο Downdetector, οι παίκτες αντιμετώπιζαν προβλήματα με παιχνίδια όπως το Overwatch, το World of Warcraft, το Call of Duty (αν και ποιος ακριβώς τίτλος δεν προσδιορίζεται) και το Diablo III.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις Ransom DDoS έπεσαν σε επίπεδα ρεκόρ φέτος

Το Battle.net αντιμετώπισε επιθέσεις DDoS για περίπου μία ώρα τον Νοέμβριο που παρομοίως προκάλεσαν προβλήματα στους παίκτες που προσπαθούσαν να παίξουν παιχνίδια.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS