ΑρχικήinetΗ Amazon πρόκειται να υπερφορτώσει την Alexa με generative AI

Η Amazon πρόκειται να υπερφορτώσει την Alexa με generative AI

Amazon Alexa

Η Alexa της Amazon πρόκειται να βγει από το καβούκι της και αυτό που θα προκύψει θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρον. Στο φθινοπωρινό γεγονός υλικού της την Τετάρτη, η εταιρεία αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια φωνητική βοηθό Alexa που τροφοδοτείται από το νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Alexa. Σύμφωνα με τον Dave Limp, τον σημερινό SVP συσκευών και υπηρεσιών της Amazon, αυτή η νέα Alexa μπορεί να καταλαβαίνει φράσεις συνομιλίας και να ανταποκρίνεται κατάλληλα, να ερμηνεύει το πλαίσιο πιο αποτελεσματικά και να ολοκληρώνει πολλαπλά αιτήματα από μία εντολή.

Δείτε επίσης: Η Alexa και ο Google Assistant είναι επιτέλους μαζί στα νέα ηχεία της JBL

Οι φωνητικοί βοηθοί χρειάζονται ένα ανακάτεμα. Μια γενική έλλειψη καινοτομίας και ελάχιστα ανεπαίσθητες βελτιώσεις γύρω από την κατανόηση τους έχουν μετατρέψει σε βασικά εργαλεία αντί για τις συναρπαστικές τεχνολογικές εξελίξεις που ελπίζαμε όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή πριν από μια δεκαετία.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη φαινόταν η καλύτερη ευκαιρία τους να επιβιώσουν εδώ και καιρό. Αλλά ενώ αυτοί οι ψηφιακοί βοηθοί είχαν πάντα ένα στοιχείο τεχνητής νοημοσύνης, δεν είχαν τις πολύπλοκες ικανότητες επεξεργασίας και τις πιο ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις για τις οποίες είναι ικανή η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για το έξυπνο σπίτι, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει τον οικιακό αυτοματισμό στο επόμενο επίπεδο, μεταφέροντάς τον από μια εμπειρία τηλεχειρισμού σε ένα σπίτι που είναι, λοιπόν, πραγματικά έξυπνο.

Σε συνέντευξή του στο The Verge πριν από την εκδήλωση, ο Limp εξήγησε ότι το νέο LLM της Alexa “είναι ένα πραγματικά γενικεύσιμο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που είναι πολύ βελτιστοποιημένο για την περίπτωση χρήσης της Alexa- δεν είναι αυτό που βρίσκετε με ένα Bard ή ChatGPT ή οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα”.

Ωστόσο, αυτή η ολοκαίνουργια Alexa δεν εξαπολύεται παντού, σε όλους, ταυτόχρονα. Η εταιρεία την κυκλοφορεί σιγά-σιγά μέσω ενός προγράμματος προεπισκόπησης “τους επόμενους μήνες” – και μόνο στις ΗΠΑ. Προφανώς, έχουν γίνει μαθήματα από τα λάθη της Microsoft και της Google και η Amazon προχωρά με προσοχή.

Η νέα Alexa έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλική και διαισθητική, κατανοώντας περισσότερα από όσα λέτε και απαιτώντας λιγότερες συγκεκριμένες εντολές. Θα μπορεί να χειρίζεται φράσεις όπως “Alexa, κρυώνω” και να ρυθμίζει ανάλογα τον θερμοστάτη. Θα μπορεί επίσης να χειρίζεται πολλαπλά αιτήματα ταυτόχρονα, όπως το να ενεργοποιεί τους ψεκαστήρες, να ανοίγει την πόρτα του γκαράζ και να σβήνει τα εξωτερικά φώτα με μία εντολή.

Αυτή η νέα Alexa θα έχει καλύτερη κατανόηση του πλαισίου του σπιτιού σας, γνωρίζοντας ποιες συσκευές υπάρχουν στο σπίτι σας και σε ποιο δωμάτιο βρίσκεστε με βάση το ηχείο Echo στο οποίο μιλάτε. Αυτό θα της επιτρέψει να διαχειρίζεται το έξυπνο σπίτι σας πιο προληπτικά και απρόσκοπτα. Για παράδειγμα, αν προσθέσετε μια νέα συσκευή στο σπίτι σας, μπορείτε να πείτε: “Alexa, άναψε το νέο φως” και θα γνωρίζει ποιο είναι το νέο φως.

Πρόταση: Amazon: Πρόστιμο $30 εκατ. λόγω Ring και Alexa

Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν τις νέες γνωστικές λειτουργίες της Alexa με δύο εργαλεία που ονομάζονται Dynamic Controller και Action Controller. Αυτά τα εργαλεία θα επιτρέπουν στην Alexa να ελέγχει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά προϊόντων τρίτων κατασκευαστών που δεν ανήκουν απαραίτητα στην εργαλειοθήκη του οικοσυστήματος έξυπνου σπιτιού της Amazon.

Ωστόσο, αυτή η υπερδύναμη Alexa μπορεί να μην είναι πάντα δωρεάν. Ενώ η τρέχουσα έκδοση της Alexa θα παραμείνει δωρεάν, υπάρχει η πιθανότητα αυτή η προηγμένη έκδοση να έχει κόστος στο μέλλον λόγω της αυξημένης χρησιμότητάς της.

Η Amazon συνεργάζεται με εταιρείες όπως η GE Cync, η Philips, η GE Appliances, η iRobot, η Roborock και η Xiaomi για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών για την Alexa. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ανοίξει το πρόγραμμα σε περισσότερους προγραμματιστές, αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς ή πότε οι προγραμματιστές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία.

Η νέα Alexa, που τροφοδοτείται από ένα δημιουργικό γλωσσικό μοντέλο AI (LLM), πρόκειται να απλοποιήσει τις καθημερινές εργασίες και να βελτιώσει τις εμπειρίες έξυπνου σπιτιού. Αυτή είναι μόνο η αρχή του νέου ταξιδιού της Alexa, με περισσότερες εξελίξεις να αναμένονται με την πάροδο του χρόνου.

Η φωνητική βοηθός που τροφοδοτείται με LLM θα ξεκινήσει αρχικά σε προεπισκόπηση στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσους διαθέτουν συσκευή Echo. Η ημερομηνία για την προεπισκόπηση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Τα νέα χαρακτηριστικά του έξυπνου σπιτιού που θα τροφοδοτούνται από το LLM θα είναι μέρος μιας πρόσθετης προεπισκόπησης μόνο με πρόσκληση, την οποία οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν μόλις γίνουν μέρος της αρχικής προεπισκόπησης. Η Amazon έχει δηλώσει ότι τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι διαθέσιμα σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης: Alexa: Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αλλάξετε το όνομά της;

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS