ΑρχικήinetΗ Tesla αγγίζει το ορόσημο των 50.000 Supercharger σε λίγο περισσότερο από...

Η Tesla αγγίζει το ορόσημο των 50.000 Supercharger σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία

Η Tesla έχει φτάσει το ορόσημο των 50.000 Superchargers που έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον κόσμο. Η αυτοκινητοβιομηχανία της χρειάστηκε λίγο παραπάνω από μια δεκαετία για να το πετύχει.

Δείτε επίσης: Tesla: Πρώτη στη λίστα της Mozilla με τις πιο «creepy» βιομηχανίες

Όπως και να το δει κανείς, το δίκτυο Supercharger αποτελεί μια αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας και αναμφίβολα κυριαρχεί ως το κορυφαίο δίκτυο ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως.

Όταν έφερε στην αγορά τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα, η Tesla αντιμετώπισε την γνωστή ερώτηση του εάν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα με τη φόρτιση EV και τα EV. Δεν μπορείτε να έχετε το ένα αν δεν έχετε το άλλο, αλλά ποιο ήρθε πρώτο;

Η Tesla αποφάσισε να φέρει και τα δύο στην αγορά ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk θέλει να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla

Καθώς ξεκίνησε τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων Model S τον Σεπτέμβριο του 2012, η Tesla αποκάλυψε το δίκτυο φόρτισης με τους πρώτους λίγους σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν πάντα να απολαμβάνουν την φόρτιση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, που είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά οι Superchargers προσφέρουν μια λύση για ταξίδια μεγάλης απόστασης.
Αναπτύχθηκε γρήγορα και καθώς άλλα δίκτυα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, έγινε το χρυσό πρότυπο για τη γρήγορη φόρτιση DC.

Σήμερα, η Tesla ανακοίνωσε ότι το δίκτυο Supercharger αποτελείται πλέον από 50.000 Superchargers σε όλο τον κόσμο.

Αυτοί είναι Supercharger “stalls” και όχι σταθμοί. Αυτοί οι 50.000 stalls βρίσκονται σε περίπου 5.500 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο – κυρίως στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Το σύστημα αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ τον τελευταίο καιρό, καθώς η Tesla έχει εγκαταστήσει 5.000 Superchargers από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Αναμένεται ο ρυθμός ανάπτυξης να συνεχίσει να επιταχύνεται καθώς η Tesla ανοίγει το δίκτυο σε ηλεκτρικά οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών και επιταχύνει την ανάπτυξη του νέου Supercharger V4.

Δείτε επίσης: Tesla: Σταθμοί φόρτισης EV έρχονται σε 2.000 εγκαταστάσεις Hilton

Αναμένεται επίσης ότι η Tesla θα αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στους Superchargers, προσθέτοντας ηλιακή ενέργεια και μπαταρίες στις σταθμεύσεις φόρτισης – κάτι που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποσχεθεί στο παρελθόν, αλλά δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Πηγή πληροφροιών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS