ΑρχικήinetLucid: Η Aston Martin χρησιμοποιεί εξαρτήματά της σε ηλεκτρικά οχήματα

Lucid: Η Aston Martin χρησιμοποιεί εξαρτήματά της σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Aston Martin θα λάβει εξαρτήματα κινητήρα από τη Lucid Group, η οποία είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει το ηλεκτρικό σεντάν Air, για μελλοντικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων της, σύμφωνα με δήλωση που έκαναν οι εταιρείες σήμερα. Η διάσημη βρετανική εταιρεία παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό όχημα το 2025.

Δείτε επίσης: Project Neptune, ένα υποβρύχιο αξίας 4 εκατομμυρίων $ της Aston Martin

Lucid

Η συμφωνία αποτελεί ένα νέο βήμα για την Lucid και της δίνει την ευκαιρία να λειτουργήσει ως προμηθευτής και να μεγαλώσει τις πηγές εσόδων της.

Η Lucid επιδιώκει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες παράδοσης και να αυξήσει τη ζήτηση για τα πολυτελή ηλεκτρικά της οχήματα, αλλά έχει δυσκολίες στην αύξηση των εσόδων. Το Μάρτιο, η εταιρία Lucid απολύσε το 18% των εργαζομένων της.

Πριν λίγο καιρό, η startup ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν που προέρχεται από τη μονάδα ηλεκτρικής κίνησης και σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση σε αθλήματα με μηχανές.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Aston Martin θα δίνει στη Lucid μια σειρά από μικροπληρωμές σε μετρητά και θα δώσει στην εταιρεία 3,7% μερίδιο, περίπου 28.352.273 κοινές μετοχές. Η συνολική αξία των μετοχών και οι πληρωμές σε μετρητά αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 232 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμα: Lucid Air: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 520 μιλίων

Aston Martin

Η Lucid θα βοηθήσει την Aston Martin στην τεχνική υποστήριξη καθώς αυτή χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης της Lucid, όπως η μονάδα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ, η τεχνολογία μπαταριών και η ενσωματωμένη μονάδα φόρτισης που ονομάζεται Wunderbox.

«Σε συνδυασμό με την εσωτερική μας ανάπτυξη, αυτό θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια ενιαία προσαρμοσμένη πλατφόρμα BEV κατάλληλη για όλα τα μελλοντικά προϊόντα της Aston Martin, από υπεραυτοκίνητα μέχρι σπορ αυτοκίνητα και SUV», δήλωσε ο Roberto Fedeli, επικεφαλής τεχνολογίας της Aston Martin.

Η Aston έχει ήδη ενσωματώσει στα αυτοκίνητά της κινητήρες και άλλες τεχνολογίες της Mercedes-Benz. Πρόσφατα, η κινεζική εταιρεία Geely αύξησε το μερίδιο που κατέχει στην Aston κατά 17%.

Δείτε επίσης: Lucid Air: Είναι καλύτερο από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla;

Την Τρίτη, η Aston Martin θα ανακοινώσει μια στρατηγική ενημέρωση που θα καθορίζει τους νέους στόχους παραγωγής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS