ΑρχικήsecurityΤέξας: Χάκερ επιτίθενται στο κυβερνοσύστημα της Fort Worth

Τέξας: Χάκερ επιτίθενται στο κυβερνοσύστημα της Fort Worth

Οι αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι οι χάκερ στόχευσαν το κυβερνοσύστημα της Fort Worth λόγω της στάσης του Τέξας σχετικά με την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Fort Worth

Δείτε επίσης: DDoS επίθεση εμπόδιζε gamers να παίξουν Diablo IV και άλλους τίτλους της Blizzard

Η πόλη Fort Worth πιστεύει ότι έγινε στόχος κυβερνοεγκληματιών λόγω της στάσης του Τέξας στη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το τμήμα Information Technology Solutions της πόλης έμαθε για μια ανάρτηση που ισχυριζόταν ότι ο ιστότοπος της πόλης είχε παραβιαστεί την Παρασκευή, σύμφωνα με το FOX 4 Dallas. Πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρισκόταν η ομάδα hacking SeigedSec, η οποία φέρεται να δημοσίευσε το περιστατικό στο Telegram.

“Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς το Τέξας τυχαίνει να είναι μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες που απαγορεύουν τη φροντίδα gender-affirming, και για το λόγο αυτό έχουμε κάνει το Τέξας στόχο”, φέρεται να ανέφερε η ανάρτηση, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγόρευε τη θεραπεία αλλαγής φύλου για ανηλίκους, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου και των ορμονών για το άλλο φύλο.

Οι πληροφορίες που παραβιάστηκαν αφορούσαν εντολές εργασίας στο σύστημα της πόλης, όπως τιμολόγια, μηνύματα email μεταξύ του προσωπικού και λογιστικά φύλλα. Το τμήμα IT δήλωσε ότι όλες οι πληροφορίες που παραβιάστηκαν θα είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω αίτησης για τον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA), αν είχε υποβληθεί.

Οι χάκερς φέρεται να έκλεψαν πληροφορίες από έναν ιστότοπο που παρακολουθούσε τις παραγγελίες της πόλης- ωστόσο, δεν κυκλοφόρησαν ευαίσθητες πληροφορίες.

“Η πόλη Fort Worth επιβεβαίωσε ότι οι αναρτημένες πληροφορίες προέρχονταν πράγματι από τα ηλεκτρονικά μας συστήματα- ωστόσο, τα δεδομένα προέρχονταν από έναν ιστότοπο που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοί μας για να διαχειρίζονται τις δραστηριότητες συντήρησης, και όχι από τον δημόσιο ιστότοπο της πόλης στο διαδίκτυο“, εξήγησε ο Διευθυντής Λύσεων Πληροφορικής της Fort Worth, Kevin Gunn, σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

Δείτε επίσης: Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

“Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αποκτήθηκε πρόσβαση σε άλλα συστήματα, ούτε ενδείξεις ότι αποκτήθηκε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως πληροφορίες κοινωνικής ασφάλισης ή τραπεζικές πληροφορίες, ή ότι δόθηκε στη δημοσιότητα”, πρόσθεσε ο Gunn.

Οι αρμόδιοι ανάγκασαν όλους τους χρήστες του ιστότοπου της πόλης να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Twitter hack: Ο Joseph James O’Connor καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

“Συνεχίζουμε να εξετάζουμε αυτόν τον όγκο πληροφοριών για να διασφαλίσουμε ότι κατανοούμε πλήρως την έκταση και το βάθος αυτού του περιστατικού”, δήλωσε ο Gunn.

Οι αξιωματούχοι της πόλης επικοινώνησαν με τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου για να διερευνήσουν το περιστατικό.

Πηγή πληροφοριών: foxnews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS