ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαHonda: Έχει αναπτύξει έναν δοκιμαστικό κινητήρα για πύραυλο

Honda: Έχει αναπτύξει έναν δοκιμαστικό κινητήρα για πύραυλο

Ιάπωνες αξιωματούχοι της Honda Motor Company αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά τους να επεκταθούν πιθανώς στην επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων.

Honda

Δείτε επίσης: Μίνι πύραυλος πετάει μέσω ενός μικροσκοπικού υπολογιστή πτήσης

Η Honda που ιδρύθηκε το 1946 ως εταιρεία μοτοσυκλετών επεκτάθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 1963. Σήμερα, η πολυεθνική εταιρεία με περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους παγκοσμίως κατατάσσεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Honda λέει ότι βλέπει τον εαυτό της λιγότερο ως εταιρεία αυτοκινήτων και περισσότερο ως εταιρεία «κινητικότητας», δήλωσε ο Keiji Ohtsu, πρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης της Honda.

Οι διάφορες εταιρείες της Honda κατασκευάζουν τώρα μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ρομπότ και τζετ. Λόγω αυτού του διαφορετικού χαρτοφυλακίου, η Honda έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, καθώς και συστήματα καθοδήγησης και ελέγχου. Ο Ohtsu, μιλώντας με δύο δημοσιογράφους μέσω του Microsoft Teams το απόγευμα της Πέμπτης, είπε ότι έχει επιβλέψει την ανάπτυξη κινητήρων για ορισμένα οχήματα Honda.

Δείτε επίσης: Πύραυλος της NASA εκτοξεύεται σήμερα από το Wallops Island

Με έμφαση σε ευρύτερα θέματα κινητικότητας, η εταιρεία εξετάζει πού μπορεί να επεκταθεί. Ο Ohtsu είπε ότι η εταιρεία βλέπει το διάστημα ως έναν σημαντικό τομέα ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, είπε, «θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία μας για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του διαστήματος».

Η Honda βλέπει την εργασία στο διάστημα ως ένα μέσο για την υλοποίηση των «ονείρων και των δυνατοτήτων» των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας παράλληλα τις βασικές τεχνολογίες της εταιρείας. Τα σχέδια περιλαμβάνουν συνεργασία με την ιαπωνική διαστημική υπηρεσία σε δραστηριότητες όπως τα ρόβερ και η ρομποτική στο διάστημα.

Ως μέρος των εσωτερικών συζητήσεων της εταιρείας, μια ομάδα νεότερων μηχανικών της Honda εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τους πυραύλους. Και έτσι, από τα τέλη του 2019, η εταιρεία έχει αφιερώσει μερικούς από τους πόρους έρευνας και ανάπτυξης στην ανάπτυξη ενός πυραυλοκινητήρα. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης, ένας ανώτερος μηχανικός της Honda ονόματι Atsushi Ogawa παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο από ένα πρωτότυπο δοκιμαστικό πυραυλικό κινητήρα. Το βίντεο όπως είπε ήταν ασπρόμαυρο για λόγους ιδιοκτησίας.

Δείτε επίσης: Ο πύραυλος της SpaceX κατάφερε να προσγειωθεί αλλά εξερράγη μετά

Ο Ogawa αρνήθηκε να παράσχει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα, όπως το μείγμα προωθητικού του ή την αναμενόμενη ώθησή του. Το βασικό σχέδιο της Honda είναι να αναπτύξει ένα μικρό δορυφορικό όχημα εκτόξευσης. Η Honda σχεδιάζει να υποστηρίξει τις εργασίες εσωτερικής ανάπτυξης μέχρι περίπου το 2025 ή το 2026, μετά από το οποίο θα λάβει μια απόφαση “go or no go” για το αν θα προχωρήσει σε μια επιχείρηση εκτόξευσης και στην πλήρη ανάπτυξη του πυραύλου. Σε εκείνο το σημείο, οι αξιωματούχοι της εταιρείας αναμένουν να έχουν μια πιο σταθερή διαχείριση του συνολικού κόστους ανάπτυξης και των τεχνικών προκλήσεων που δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί.

Είναι πιθανό η Honda να αναπτύξει πρώτα ένα υποτροχιακό πρωτότυπο πριν κατασκευάσει ένα τροχιακό όχημα. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι να γίνει η επόμενη SpaceX, αλλά να δοθεί στους μηχανικούς της Honda κάποια ελευθερία να καινοτομήσουν. Η εταιρεία πιστεύει ότι έχει μερικούς από τους πιο έξυπνους μηχανικούς στον κόσμο και θέλει να τους αναδείξει.

Πηγή πληροφοριών:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS