ΑρχικήinetΜίνι πύραυλος πετάει μέσω ενός μικροσκοπικού υπολογιστή πτήσης

Μίνι πύραυλος πετάει μέσω ενός μικροσκοπικού υπολογιστή πτήσης

Το να πετάς έναν πύραυλο με διάνυσμα ώθησης, μπορεί να είναι από μόνο του μια πρόκληση. Ακόμη περισσότερο όμως όταν συνδυάζεις με αυτόν πολλά στάδια και έναν μινιμαλιστικό υπολογιστή πτήσης. Ωστόσο ο Joe Barnard δέχτηκε την πρόκληση. Ο πύραυλος ενεργού καθοδήγησης τριών σταδίων που κατασκεύασε, ονομάζεται Shreeek και είναι μία τέλεια μινιατούρα.

πύραυλος

Δείτε επίσης: Raspberry Pi 400 review: Ένας υπολογιστής πληκτρολόγιο

Ο Joe είναι πολύ γνωστός για τους πυραύλους με διανυσματική ώθηση που κατασκευάζει, μερικοί από τους οποίους ήταν πολύ κοντά στο να κάνουν μια τέλεια προσγείωση. Οι προηγούμενοι πύραυλοι χρησιμοποιούσαν μεγαλύτερους, πιο πολύπλοκους υπολογιστές πτήσης, αλλά ο τελευταίος πύραυλος που κατασκεύασε, ήθελε να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερος και μινιμαλιστικός. Κάθε στάδιο του πυραύλου έχει τον δικό του μικροσκοπικό υπολογιστή πτήσης 16 x 17 mm και μπαταρία. Τα κύρια συστατικά είναι ένας μικροελεγκτής SAM21, που τρέχει υλικολογισμικό Arduino, ένα IMU για ανίχνευση υψομέτρου και προσανατολισμού και ένα FET που ενεργοποιεί τον αναφλεκτήρα κινητήρα του πυραύλου.

Δείτε ακόμα: Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου είναι πλέον σε λειτουργία

Διαθέτει επίσης σερβοεξόδους για έλεγχο διανύσματος ώσης (TVC) και έξοδο ελέγχου κινητήρα για τον τροχό αντίδρασης στο τρίτο στάδιο. Για να είναι απλό, παρέλειψε τον τρόπο καταγραφής δεδομένων πτήσης, μια απόφαση για την οποία μετάνιωσε αργότερα. Το Shreeek δεν διαθέτει ειδικό σύστημα αποκατάστασης σε κανένα από τα στάδια, αλλά βασίζεται στο μικρό βάρος και την μεγάλη αντίσταση για να προσγειωθεί άθικτο.

υπολογιστή πτήσης

Δείτε επίσης: Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο και υπολογιστής στην τιμή των 70$

Καμία από τις τέσσερις προσπάθειες εκτόξευσης δεν πήγε όπως την είχε προγραμματιστεί, με μόνο τα δύο πρώτα στάδια να λειτουργούν σωστά στο τεστ με τα καλύτερα αποτελέσματα. Λόγω της έλλειψης καταγεγραμμένων δεδομένων πτήσης, ο Joe έπρεπε να βασιστεί μόνο σε βίντεο για να διαγνώσει τα προβλήματα μετά από κάθε εκτόξευση. Ακόμα κι έτσι, η εμπειρία του στη διάγνωση προβλημάτων σίγουρα απέδειξε την αξία του, με οριστικές βελτιώσεις. Ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι όλοι οι μελλοντικοί υπολογιστές πτήσης του θα περιλαμβάνουν δυνατότητες καταγραφής δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS