ΑρχικήUpdatesOffice 365: Οι διαχειριστές θα αποκλείουν Active Content σε Trusted Docs

Office 365: Οι διαχειριστές θα αποκλείουν Active Content σε Trusted Docs

Η Microsoft σχεδιάζει να επιτρέψει στους διαχειριστές του Office 365 να διασφαλίσουν ότι οι end-users δεν θα μπορούν να αγνοήσουν τις πολιτικές σε επίπεδο οργανισμού που έχουν οριστεί για τον αποκλεισμό ενεργού περιεχομένου σε «Trusted Documents».

Office 365

Δείτε επίσης: Clippy: Η Microsoft “απειλεί” να τον αναστήσει ως emoji του Office

Η Redmond λέει ότι τα αξιόπιστα έγγραφα είναι αρχεία με ενεργό περιεχόμενο (π.χ. στοιχεία ελέγχου ActiveX, μακροεντολές και λειτουργίες Dynamic Data Exchange (DDE) που δεν απαιτούν αλληλεπίδραση χρήστη) που ανοίγουν χωρίς προειδοποιήσεις μετά την ενεργοποίηση του περιεχομένου.

Τα αξιόπιστα έγγραφα θα ανοίγουν αυτόματα χωρίς προτροπές ακόμη και αν τροποποιηθούν προσθέτοντας νέο (δυνητικά κακόβουλο) ενεργό περιεχόμενο, παρακάμπτοντας το Protected View του Office, το οποίο ανοίγει αρχεία από δυνητικά μη ασφαλείς τοποθεσίες ως read-only.

“Ωστόσο, το μήνυμα εμφανίζεται αν το αρχείο μετακινήθηκε από την τελευταία φορά που εμπιστευτήκατε το αρχείο. Αφού εμπιστευτείτε ένα έγγραφο, δεν ανοίγει στο Protected View. Επομένως, θα πρέπει να εμπιστεύεστε έγγραφα μόνο εάν εμπιστεύεστε την πηγή του αρχείου” εξηγεί η  Microsoft.

Δείτε επίσης: Το ανανεωμένο Microsoft Office για Windows κυκλοφορεί στους Insiders

Μέρος μιας συνεχούς προσπάθειας αύξησης της ασφάλειας του Office

“Αλλάζουμε τη συμπεριφορά των εφαρμογών του Office για την επιβολή πολιτικών που αποκλείουν το Active Content (π.χ. μακροεντολές, ActiveX, DDE) σε Trusted Documents”, δήλωσε η Microsoft στο χάρτη πορείας του Microsoft 365.

“Προηγουμένως, το Active Content είχε τη δυνατότητα να εκτελείται σε αξιόπιστα έγγραφα, ακόμη και όταν ένας IT administrator είχε ορίσει μια πολιτική αποκλεισμού του.”

Στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας για την αύξηση της ασφάλειας του Office, η επιλογή των διαχειριστών πληροφορικής να αποκλείσουν το Active Content ακόμη και για αξιόπιστα αρχεία θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι της επιλογής του χρήστη να εμπιστευτεί ένα έγγραφο.

Αυτό θα μεταφράζεται σε όλα τα έγγραφα με το ενσωματωμένο ενεργό περιεχόμενο να ανοίγει στο Protected View, παρά τη διάθεση του χρήστη να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις ασφαλείας που του υπενθυμίζουν ότι όλο το ενεργό περιεχόμενο έχει απενεργοποιηθεί.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Office για Android υποστηρίζει τώρα το dark mode

Η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει αυτήν τη νέα δυνατότητα έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθιστώντας τη γενικά διαθέσιμη παγκοσμίως σε όλα τα περιβάλλοντα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS