ΑρχικήinetElon Musk: Δίνει λεπτομέρειες για τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Tesla

Elon Musk: Δίνει λεπτομέρειες για τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Tesla

Elon Musk Tesla

Ο Elon Musk έδωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Tesla (Plaid carbon-wrapped motor), ενώ είπε ότι σύντομα έρχεται μια ακόμα πιο “τρελή έκδοση” RPM στο νέο Roadster.

Δείτε επίσης: Tesla Model S Plaid: Νέα τεχνολογία κινητήρα, ταχύτερη φόρτιση και νέες δυνατότητες

Αυτό που περίμεναν πολλοί άνθρωποι παρακολουθώντας το delivery event του νέου Model S την περασμένη εβδομάδα, ήταν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα τεχνολογία κινητήρα που έχει αναπτύξει η Tesla στο πλαίσιο του προγράμματος Palladium.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, δεν είπε πολλά για τη νέα τεχνολογία. Ανέφερε μόνο ότι η νέα έκδοση του ηλεκτρικού sedan θα είναι εξοπλισμένη με μια ολοκαίνουργια μπαταρία.

Αποκάλυψε, όμως, τον νέο “Plaid carbon-wrapped κινητήρα” της Tesla και έδωσε κάποιες πληροφορίες για τη νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει μικρότερους, πιο ισχυρούς και αποδοτικούς κινητήρες:

Οι κινητήρες είναι αρκετά μικροί, ώστε να μπορεί να τους σηκώσει ένα μόνο άτομο, αλλά είναι επίσης ικανοί να επιτύχουν τρελά RPMs“.

Ο Musk είπε ότι ο νέος κινητήρας μπόρεσε να δημιουργηθεί χάρη σε ένα νέο μηχάνημα που ανέπτυξε η Tesla.

Δείτε επίσης: Η Tesla κάνει προσλήψεις: Ψάχνει οδηγούς για να δοκιμάσουν τα self-driving αυτοκίνητα

O Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έκανε μερικά tweets για να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον κινητήρα και τη λειτουργία του:

Tesla κινητήρα

Σε ένα από τα tweets, αναφέρει και τα πλεονεκτήματα του νέου κινητήρα έναντι των προκατόχων του:

Elon Musk

Απ’ ότι φαίνεται από τα σχόλια του Musk η νέα τεχνολογία κινητήρα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερη απόδοση.

Μάλιστα, ο Musk δεν δίστασε να πει ότι ο νέος κινητήρας της Tesla είναι “αναμφισβήτητα ο πιο προηγμένος κινητήρας στη Γη“, αλλά η εταιρεία δεν μένει εκεί και ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο ισχυρό και εντυπωσιακό για το νέο Roadster:

Tesla Roadster

Προηγουμένως, ο Musk είχε πει ότι η Tesla θα χρησιμοποιούσε στο νέο Roadster τον κινητήρα που βρέθηκε και στο νέο μοντέλο S, ο οποίος θα μπορούσε να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση, αλλά τώρα φαίνεται ότι η Tesla θέλει να προσφέρει κάτι πολύ πιο ισχυρό.

Δείτε επίσης: Musk: Η Tesla θα δέχεται bitcoin που εξορύσσονται με καθαρή ενέργεια

Ο Elon Musk είπε πρόσφατα ότι η κατασκευή του νέου Tesla Roadster θα ολοκληρωθεί φέτος, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή το 2022.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS