ΑρχικήsecurityG7 προς Ρωσία: Ασχοληθείτε με τις συμμορίες ransomware που βρίσκονται στην χώρα

G7 προς Ρωσία: Ασχοληθείτε με τις συμμορίες ransomware που βρίσκονται στην χώρα

Οι ηγέτες του G7 ζήτησαν από τη Ρωσία να ασχοληθεί επειγόντως με τις συμμορίες ransomware που πιστεύεται ότι βρίσκονται εντός των συνόρων της, μετά από μια σειρά επιθέσεων που είχαν ως στόχο οργανισμούς από διάφορους κρίσιμους τομείς παγκοσμίως.

G7

Δείτε επίσης: Fujifilm: Λειτουργούμε κανονικά μετά την ransomware επίθεση

Τα κράτη μέλη του G7 εξέφρασαν επίσης τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη και άμεση απειλή των ransomware ως παγκόσμια πρόκληση.

“Καλούμε όλα τα κράτη να εντοπίσουν επειγόντως και να συλλάβουν τα εγκληματικά δίκτυα ransomware που λειτουργούν εντός των συνόρων τους”, είπαν οι ηγέτες του G7 (από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία , συν την ΕΕ) στη Σύνοδο Κορυφής του G7 που γίνεται στην Κορνουάλη.

Δείτε επίσης: Ransomware: Η μεγαλύτερη απειλή για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο

“Συγκεκριμένα, καλούμε τη Ρωσία να εντοπίσει και να κρατήσει υπόλογους εκείνους που βρίσκονται εντός των συνόρων της που πραγματοποιούν επιθέσεις ransomware, κατάχρηση virtual currency για τη νομιμοποίηση λύτρων και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.”

Αυτή η έκκληση για δράση έρχεται αφού η επικεφαλής σύμβουλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Anne Neuberger, παρότρυνε τους επιχειρηματικούς ηγέτες και τα στελέχη επιχειρήσεων στις αρχές Ιουνίου να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τις επιθέσεις ransomware.

Η δημόσια επιστολή του Λευκού Οίκου ακολούθησε διάφορες επιθέσεις που συντονίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από συμμορίες ransomware που πιστεύεται ότι έχουν ως βάση τους την Ρωσία.

Στις αρχές Μαΐου, η συμμορία DarkSide ransomware βρισκόταν πίσω από μια επίθεση που ανάγκασε την Colonial Pipeline να κλείσει τον μεγαλύτερο αγωγό στις ΗΠΑ και να πληρώσει $ 5 εκατομμύρια λύτρα.

G7 ransomware Ρωσία

Δείτε επίσης: Prometheus ransomware: Η ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει 30 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Την τελευταία ημέρα του Μαΐου, η γιγαντιαία εταιρεία JBS αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή μετά την παραβίαση και κρυπτογράφηση ορισμένων από τα IT συστήματα της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε και πάλι τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να πολεμήσουν τις επιχειρήσεις ransomware μαζί με τα άλλα κράτη μέλη του G7 σε δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο.

“Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αρκετές σημαντικές παρεμβολές στον κυβερνοχώρο που επηρέασαν τις κρίσιμες υποδομές πολλών G7 και άλλων εθνών, κατασκευαστικών και ηλεκτρονικών εταιρειών και νοσοκομείων”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συνεργάτες μας στο G7 έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κοινή απειλή από τα εγκληματικά δίκτυα ransomware.”

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS