ΑρχικήinetΓερμανία: Περνά νομοθεσία για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων

Γερμανία: Περνά νομοθεσία για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων

Η Γερμανία έχει περάσει μια νομοθεσία που θα επιτρέπει την κανονική κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων σε δρόμους της χώρας. Αυτό λέγεται ότι θα γίνει ίσως και πριν το 2022, δίνοντας στις εταιρείες το πράσινο φως να αναπτύξουν τέτοιες υπηρεσίες delivery και robotaxi σε όλη τη χώρα. Ήδη γίνονται δοκιμές για αυτόνομα αυτοκίνητα στη Γερμανία, αλλά με τη νέα νομοθεσία, θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

Δείτε επίσης: ΕΕ: Το AI καθιστά τα αυτόνομα οχήματα «εξαιρετικά ευάλωτα» στις κυβερνοεπιθέσεις

αυτόνομων οχημάτων

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Γερμανίας (Bundestag) την περασμένη εβδομάδα, αναφέρεται σε συγκεκριμένα οχήματα με αυτονομία επιπέδου 4. Αυτονομία επιπέδου 4, σύμφωνα με τη Society of Automobile Engineers (SAE) σημαίνει ότι το όχημα χειρίζεται όλες τις λειτουργίες οδήγησης σε συγκεκριμένες συνθήκες ή περιβάλλοντα (π.χ. οδήγηση σε μια καλά χαρτογραφημένη περιοχή. Η οδήγηση σε άγνωστο μέρος θα μπορούσε να έχει προβλήματα). Στη Γερμανία, αυτά τα οχήματα θα περιοριστούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Δείτε επίσης: Γαλλία: 2,500 € σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητα για ηλεκτρικά ποδήλατα

Σύμφωνα με τo νομοσχέδιο, τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά, χωρίς οδηγό, σε συγκεκριμένες περιοχές και δρόμους. “Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την εισαγωγή των αντίστοιχων συστημάτων, έτσι ώστε το δυναμικό αυτών των τεχνολογιών να μπορεί να αξιοποιηθεί και η κοινωνία να μπορεί να συμμετάσχει σε αυτά“.

Γερμανία

Στο νομοσχέδιο (το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το Bundesrat), προτείνονται πιθανές αρχικές εφαρμογές για τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε γερμανικούς δρόμους, όπως μεταφορές επιβατών, επαγγελματικά ταξίδια και μεταφορά προμηθειών, logistics, εταιρικά οχήματα που ασχολούνται με τη μεταφορά των εργαζομένων κλπ.

Δείτε επίσης: Η Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Ήδη αρκετές εταιρείες δοκιμάζουν τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους στη Γερμανία. Η Argo AI, για παράδειγμα, δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματά της στο κέντρο καινοτομίας LabCampus στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Αρκετές πολιτείες και χώρες των Η.Π.Α. έχουν κανονισμούς σχετικά με τις δοκιμές και ενδεχομένως την εμπορική ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Την περασμένη εβδομάδα, η κινεζική startup robotaxi Pony.ai έγινε η όγδοη εταιρεία που έλαβε άδεια για τη δοκιμή οχημάτων χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια. Στην Κίνα, εταιρείες όπως η AutoX δοκιμάζουν επίσης αυτόνομα οχήματα σε δρόμους. Η νομοθεσία της Γερμανίας πάει ένα βήμα πέρα ​​από τη δοκιμή και θέλει να επιτρέψει την κανονική κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων.

Πηγή: Techcrunch

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS