ΑρχικήinetΓαλλία: 2,500 € σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητα για ηλεκτρικά ποδήλατα

Γαλλία: 2,500 € σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητα για ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Γαλλία θα ενταχθεί πιθανότατα στη λίστα με τα κράτη που δίνουν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες, ώστε να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τα παλιά αυτοκίνητά τους και να στραφούν σε πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes).

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά ποδήλατα: Γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές τους;

e-bikes
Γαλλία: 2,500 € στους πολίτες για να αφήσουν αυτοκίνητα και να αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα

Η ευρωπαϊκή χώρα θα προσφέρει στους πολίτες 2.500 ευρώ (2.975 δολάρια) για να εγκαταλείψουν το παλιό τους αυτοκίνητο που μολύνει το περιβάλλον και να πάρουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν έχει επισημοποιηθεί.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, νομοθέτες στη Γαλλία ενέκριναν το μέτρο σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία. Το μέτρο αυτό προτείνεται στα πλαίσια ενός νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή, που στοχεύει στη μείωση της εκπομπής ρύπων και του φαινομένου του θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2030.

Δείτε επίσης: Bill Gates: Οι επόμενες απειλές είναι η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία

Σύμφωνα με το Reuters, η Γαλλική Ομοσπονδία Χρηστών Ποδηλάτων (French Federation of Bicycle Users- FUB) ισχυρίζεται ότι εάν η Γαλλία προχωρήσει με αυτό το σχέδιο, θα είναι το πρώτο έθνος στον κόσμο που θα δώσει στους ανθρώπους χρήματα για να ανταλλάξουν τα παλιά αυτοκίνητα με νέα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Πραγματοποιεί τις πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις στο διάστημα!

Γαλλία ηλεκτρικά ποδήλατα
Γαλλία: 2,500 € στους πολίτες για να αφήσουν αυτοκίνητα και να αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα

Για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ότι η λύση δεν είναι να κάνουν τα αυτοκίνητα πιο πράσινα, αλλά να μειώσουν τον αριθμό τους“, δήλωσε ο Olivier Schneider της FUB.

Ωστόσο, μερικοί εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της Ομοσπονδίας για πρωτιά, αφού έχουν υπάρξει παρόμοια προγράμματα και σε άλλες χώρες.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνει ο Martti Tulenheimo, επικεφαλής της Φινλανδικής Ομοσπονδίας Ποδηλατών, η Φινλανδία έχει προχωρήσει σε παρόμοια κίνηση προσφέροντας επιδοτήσεις για περισσότερα από 2.000 ποδήλατα, 1.000 νέα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών και εισιτήρια για μεταφορά με δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Λιθουανία έκανε, επίσης, κάτι αντίστοιχο πέρυσι. Το Environmental Project Management Agency (APVA) της χώρας προσέφερε στους κατοίκους 1.000 ευρώ (1.200 δολάρια) για να αφήσουν τα παλιά τους αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για escooters, ηλεκτρικά ποδήλατα, εισιτήρια για δημόσιες συγκοινωνίες κλπ.

Το πρόγραμμα θεωρήθηκε επιτυχές, αφού περισσότεροι από 8.500 πολίτες υπέβαλαν αίτηση για επιχορήγηση.

Πηγή: TheNextWeb

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS