ΑρχικήinetXiaomi: Εκτός από smartphone θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Xiaomi: Εκτός από smartphone θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η εταιρεία Xiaomi Communications Co, γνωστή για την κατασκευή συσκευών smartphone, αποτελεί την πιο πρόσφατη εταιρεία που μπαίνει στη βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική της μάρκα EV. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια κινεζική μονάδα παραγωγής που ανήκει στην Great Wall Motors.

Xiaomi ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δείτε επίσης: Το εργοστάσιο της Ola Electric θα παράγει ένα EV κάθε 2 δευτερόλεπτα

Σήμερα, η Xiaomi αποτελεί μία επιτυχημένη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, βασιζόμενη στην πλατφόρμα Internet of Things (IoT). Κατασκευάζει smartphone, εφαρμογές για φορητές συσκευές, φορητούς υπολογιστές, οικιακές συσκευές, ακόμη και σκούτερ. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η εταιρεία έχει χάσει την ηγετική της θέση στις πωλήσεις smartphone στην Κίνα. Κοιτάζοντας μπροστά, αναζητά νέες αγορές για να διατηρήσει το διεθνές της στάτους.

Δείτε επίσης: Αύξηση πάνω από 60% στις ανιχνεύσεις ransomware και IoT malware

Σύμφωνα με το Reuters, τρία άτομα έχουν επιβεβαιώσει τα σχέδια της Xiaomi για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στη παγκόσμια αγορά.

Η Great Wall Motors θα προσφέρει συμβουλές για τη διαδικασία μηχανικής για την επιτάχυνση του έργου, μαζί με τις υπηρεσίες κατασκευής στη Xiaomi.

Xiaomi ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Great Wall Motors είναι μια εδραιωμένη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία και ο μεγαλύτερος πάροχος SUV και φορτηγών στη χώρα. Ενώ ο κατασκευαστής έχει πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρίας αυτόματης παραγωγής, μόλις πρόσφατα επεκτάθηκε στην αγορά των EV.

Δείτε ακόμα: Audi: Ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Q4 e-tron

Το 2018, παρουσίασε το ORA R1, χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο οικονομικά διαθέσιμα ηλεκτρικά οχήματα. Στη συνέχεια, το 2019, η Great Wall ανακοίνωσε συνεργασία με την BMW για την παραγωγή ηλεκτρικών Minis. Από τότε δεν έχει γίνει κάποια άλλη προσπάθεια για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Great Wall Motors, οπότε μια συνεργασία με τη Xiaomi και τους πόρους της έχει σημασία για την εταιρεία.

Η απόσταση μεταξύ των τεχνολογικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων και των αυτοκινητοβιομηχανιών γίνεται όλο και μικρότερη στην εποχή μας, ειδικά καθώς τα EV αποκτούν σύνδεση IoT και βασίζονται όλο και περισσότερο σε λογισμικό για να λειτουργούν σωστά. Εταιρείες όπως η Sony έχουν ήδη παρουσιάσει ένα concept EV και φημολογείται εδώ και καιρό ένα όχημα από την Apple.

Μέχρι στιγμής, ούτε η Xiaomi ούτε η Great Wall δεν έχουν επιβεβαιώσει σχέδια για παραγωγή EV μαζί, ωστόσο, ένα άτομο που γνωρίζει είπε δήλωσε στο Reuters ότι και οι δύο εταιρείες είναι πιθανό να κάνουν επίσημες ανακοινώσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS