ΑρχικήyoutubeΤα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Netflix

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Netflix είναι χωρίς αμφιβολία οι σειρές ντοκιμαντέρ που προσφέρει.

Netflix ντοκιμαντέρ

Από σειρές που βραβεύτηκαν με όσκαρ, μέχρι σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, το Netflix προσφέρει ντοκιμαντέρ για κάθε γούστο. Ακολουθούν 10 από τα καλύτερα.

Tiger King

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Tiger King στο Netflix, όλος ο κόσμος μιλούσε γι’ αυτή την παραγωγή.

Πρόκειται για μία σειρά, που κινείται με γρήγορους ρυθμούς από το παράξενο στο εντελώς απίστευτο. Το Tiger King εξερευνά την παράξενη και αφανή εκτροφή μεγάλων αιλουροειδών, εστιάζοντας σε ένα cast αξέχαστων (και τελικά επικίνδυνων) χαρακτήρων. Μεταφέρει το κοινό του σε παράξενα μέρη και μένει χαραγμένο στη μνήμη.

Icarus

Ένα από τα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας που βραβεύτηκαν με Όσκαρ.

Το Icarus ξεκινά ως έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά μια σειρά γεγονότων οδηγεί τον σκηνοθέτη Bryan Fogel σε έναν ιστό γεωπολιτικής και συνωμοσίας. Ο Fogel κατάφερε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ που είχε πραγματικό αντίκτυπο στην αντίληψή μας για τον αθλητισμό στο σύνολό του. Από αυτή την άποψη, το Icarus αποτελεί έναν παίκτη που κυριολεκτικά αλλάζει το παιχνίδι.

The Great Hack

Μετά την πολιορκία του Καπιτωλίου, το σκάνδαλο των Facebook και Cambridge Analytica μοιάζει πολύ παλιό. Ωστόσο, αυτό δεν καθιστά αυτό το ντοκιμαντέρ λιγότερο σημαντικό. Αν δεν το έχετε δει, τότε είναι από αυτά που πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη λίστα σας.

Δείτε επίσης: Ντοκιμαντέρ του Netflix ξεσκεπάζει το σκάνδαλο Cambridge Analytica

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει κάποια πράγματα σχετικά με την υπόθεση του Jeffrey Epstein, αλλά η σειρά Jeffrey Epstein: Filthy Rich κάνει εξαιρετικά κατατοπιστική, εστιάζοντας στις ιστορίες των επιζώντων της κακοποίησης του.

American Factory

Άλλη μία παραγωγή που έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ βρίσκεται στο Netflix. Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι το πρώτο σε παραγωγή της ομάδας Barack and Michelle Obama’s Higher Ground Productions.

Το American Factory αφηγείται την ιστορία της Fuyao, μιας κινεζικής εταιρείας που δημιούργησε ένα εργοστάσιο στο Οχάιο που στεγάζει ένα πλέον κλειστό εργοστάσιο General Motors. Είναι σίγουρα ένα από τα ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσετε.

Δείτε επίσης: Η General Motors προσκαλεί hackers να παραβιάσουν τα αυτοκίνητα της!

Netflix ντοκιμαντέρ

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Operations Varsity Blues: The College Admissions Scandal. Δεν είναι τόσο παρατραβηγμένο όσο άλλα ντοκιμαντέρ, όπως το Cecil Hotel.

Το Operations Varsity Blues επικεντρώνεται στην έρευνα του FBI σχετικά με τις εισαγωγές στο κολέγιο που έβαλαν την ηθοποιό Felicity Huffman στη φυλακή. Ο σκηνοθέτης Chris Smith, εργάστηκε προηγουμένως στο ντοκιμαντέρ του Fyre Festival. Μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικό, αλλά σίγουρα αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Δείτε ακόμα: Parler: Εξηγεί στους θυμωμένους χρήστες γιατί συνεργάστηκε με το FBI

The Last Dance

Ένα από τα αθλητικά ντοκιμαντέρ που θεωρείται αριστούργημα στο Netflix και κυκλοφόρησε μέσα στην καραντίνα του 2020.

Το Last Dance επικεντρώνεται στους Chicago Bulls, κατά τη διάρκεια της σεζόν 97-98 στο NBA, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα σημείο εκκίνησης για ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται τη ζωή του κεντρικού τους αστέρα, Michael Jordan.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί το επέκριναν ότι ήταν λίγο επικεντρωμένο στον διάσημο παίκτη, αλλά το The Last Dance είναι ένα ντοκιμαντέρ αθλητικών εκδηλώσεων που είχε μεγάλη απήχηση.

Our planet

Τα ντοκιμαντέρ του David Attenborough βρίσκονται παντού, ωστόσο το συγκεκριμένο είναι από τα καλύτερα του είδους του. Μόνο το Planet Earth, ένα άλλο έργο του Attenborough το πλησιάζει, όμως αυτό είναι ακόμα καλύτερο.

Making a Murderer

Ο μεγάλος αριθμός ντοκιμαντέρ και podcast σχετικά με αληθινά εγκλήματα, μας κάνει να ξεχνάμε παλιότερες παραγωγές, όπως το Making A Murderer, το οποίο ωστόσο είχε καταφέρει να προξενήσει φρενίτιδα. Με πολλούς τρόπους δημιούργησε το πρότυπο που ακολουθούν πολλά ντοκιμαντέρ του Netflix. Ένα πραγματικό πρωτότυπο.

Challenger: The Final Flight

Απευθύνεται στην έκρηξη του Space Shuttle Challenger της NASA, χωρίς να αποκαλύπτει πολλές καινούριες πληροφορίες, αλλά προσφέρει μια πολύ καλοφτιαγμένη ματιά στα τραγικά γεγονότα του 1986. Έχει γίνει μία εξαιρετική δουλειά, με πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και μερικές οικείες συνεντεύξεις με αυτούς που έμειναν πίσω.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS