ΑρχικήinetΜήπως ο αλγόριθμος του TikTok προωθεί τον εξτρεμισμό;

Μήπως ο αλγόριθμος του TikTok προωθεί τον εξτρεμισμό;

Τέσσερα από τα πιο γνωστά ακροδεξιά κινήματα, τα QAnon, Patriot Party, Oath Keepers και Three Percenters έχουν καταργηθεί από την εφαρμογή TikTok και όλα τα βίντεο που προωθούν αυτές τις ομάδες έχουν αφαιρεθεί. Ωστόσο, ο αλγόριθμος προτάσεων του TikTok φαίνεται πως συνεχίζει να προωθεί λογαριασμούς που επικροτούν αυτά τα κινήματα και την ιδεολογία τους.

TikTok αλγόριθμος

Δείτε επίσης: QAnon οπαδοί: Απογοητευμένοι στα social media μετά την ορκωμοσία Biden

Όπως ανακάλυψε μία νέα έκθεση της ομάδας παρακολούθησης μέσων ενημέρωσης, Media Matters for America, ο αλγόριθμος προτάσεων χρήστη του TikTok ωθεί τους χρήστες του προς λογαριασμούς με ακροδεξιές αντιλήψεις που υποτίθεται ότι απαγορεύονται στην πλατφόρμα.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το TikTok εξακολουθεί να προωθεί περιεχόμενο από λογαριασμούς των QAnon, Patriot Party, Oath Keepers και Three Percenters στη σελίδα “For You” της πλατφόρμας. Η σελίδα αυτή είναι το μέρος που ο αλγόριθμος του TikTok, στέλνει περιεχόμενο που πιστεύει ότι θα ενδιάφερε κάθε χρήστη.

Δείτε ακόμα: Ο ηγέτης του QAnon έχει εξαφανιστεί από την Election Day

Επιπλέον, μετά τη σύσταση αυτού του ακροδεξιού περιεχομένου σε έναν χρήστη, ο αλγόριθμος του TikTok “προωθεί όλο και περισσότερο” σε αυτόν τον χρήστη κι άλλους ακροδεξιούς λογαριασμούς που θα μπορούσε να ακολουθήσει. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς από αλγόριθμους κοινωνικών μέσων, συχνά στέλνει στους χρήστες όλο και πιο ακροδεξιό περιεχόμενο.

TikTok αλγόριθμος

Το ζήτημα που αποκαλύφθηκε από τη Media Matters είναι τόσο διαδεδομένο, που ο οργανισμός μπόρεσε να εντοπίσει έξι διαφορετικά συγκεκριμένα μοτίβα, στα οποία το TikTok διοχετεύει στους χρήστες λογαριασμούς που σχετίζονται με αυτές τις ομάδες. Και οι τέσσερις αυτές ομάδες έπαιξαν ρόλο στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, η οποία προσπάθησε να διαταράξει το τελικό σύνολο των διαδικασιών του Κογκρέσου που σφράγισαν την νίκη του Προέδρου Joe Biden. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα.

Δείτε επίσης: Επίθεση στο Καπιτώλιο: Κατασκοπεία, κλοπή υπολογιστών και δεδομένων

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αποκαλυφθεί ριζοσπαστικοποίηση μέσω του TikTok. Μια άλλη πρόσφατη αναφορά διαπίστωσε ότι το ακροδεξιό περιεχόμενο ήταν τόσο διαδεδομένο στην εφαρμογή, που αναπτύσσονται ολόκληρες κοινότητες ακροδεξιών στοιχείων. Ο αλγόριθμος προτάσεων χρήστη του TikTok, προτείνει ποιους λογαριασμούς πρέπει να ακολουθεί ο χρήστης με βάση το ποιους παρακολουθεί ήδη και τα ενδιαφέροντά του στην πλατφόρμα.

Πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το YouTube και το Facebook, έχουν παρόμοιους αλγόριθμους προτάσεων και είχαν τους ίδιους τύπους προβλημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS