ΑρχικήinetΟ ηγέτης του QAnon έχει εξαφανιστεί από την Election Day

Ο ηγέτης του QAnon έχει εξαφανιστεί από την Election Day

Καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτες ειδήσεις που δηλώνουν ότι ο Joe Biden κέρδισε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το κίνημα QAnon αναρωτιέται πού είναι ο ηγέτης του.

QAnon

Σε ακροδεξιά και συνωμοτικά κανάλια, η λεγεώνα των πιστών του Donald Trump συγκεντρώνει οποιαδήποτε στοιχεία μπορεί να βρει για να υποστηρίξει ότι πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη απάτη στις εκλογές καταφέροντας ο Biden να κηρυχθεί ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε διάφορες πολιτείες στις οποίες αμφισβητούνται τα αποτελέσματα. Υπάρχει μια αναδυόμενη στρατηγική για να πιέσουν τους Ρεπουμπλικανικούς νομοθέτες στην Georgia, την Arizona και αλλού να αγνοήσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και να στείλουν ούτως ή άλλως τους Ρεπουμπλικάνους στην Εκλογική Ακαδημία, απαιτώντας ουσιαστικά την “εγκατάσταση” του Trump παρά τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. Άλλοι οπαδοί είναι πεπεισμένοι ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι όλα μέρος ενός σχεδίου που επινόησαν ο Q (ο ηγέτης του QAnon) και ο Trump για να κατευθύνουν την κατάσταση.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, το κίνημα του QAnon δεν κινητοποιήθηκε βίαια όπως πολλοί φοβόντουσαν. Οι διαμαρτυρίες έξω από τα κρατικά σπίτια και τα νομαρχιακά γραφεία ήταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακατάστατες αλλά γενικά μικρές. Η μόνη είδηση ​​για μια εξτρεμιστική συνωμοσία φαίνεται να προήλθε από ένα μερικές συλλήψεις στη Φιλαδέλφεια με κατηγορίες οπλοκατοχής – ο ερευνητής J.J. Ο MacNab αναγνώρισε έναν ύποπτο ως αναγνωρισμένο φαν του QAnon. Ενώ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, τα πράγματα μέχρι στιγμής είναι σχετικά ήσυχα.

Τι είναι όμως το QAnon; Το QAnon ισχυρίζεται ότι η Αμερική διοικείται από μια ομάδα παιδεραστών και λατρευτών του Σατανά που διευθύνουν μια παγκόσμια επιχείρηση σωματεμπορίας και ότι ο Πρόεδρος Trump είναι το μόνο άτομο που μπορεί να τους σταματήσει.

Το ότι το κίνημα δεν είναι ενεργό φαίνεται να οφείλεται στην σιωπή του ηγέτη του κινήματος ο οποίος έχει το ψευδώνυμο Q. Ο ηγέτης του κινήματος δεν έχει δημοσιεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Election Day, όταν ανέβασε μια φωτογραφία με μια τεράστια αμερικανική σημαία, ένα απόσπασμα από τον Αβραάμ Λίνκολν και μια υπόσχεση ότι «μαζί κερδίζουμε».

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS