ΑρχικήinetΡωσία: Το εμβόλιο Sputnik V για τον Covid-19 έχει 92% επιτυχία

Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik V για τον Covid-19 έχει 92% επιτυχία

Ο developer του ρωσικού εμβολίου για τον Covid-19 δήλωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V δείχνει ποσοστό αποτελεσματικότητας 92% στην πρόληψη των λοιμώξεων, καθώς η χώρα προσπαθεί να βρεθεί στην κορυφή του αγώνα κατά του κορονοϊού μετά από την κυκλοφορία ενός ανταγωνιστικού προϊόντος από την Pfizer.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της φάσης 3 βασίζονται σε αποτελέσματα από 20.000 εθελοντές στους οποίους δόθηκε η πρώτη δόση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 16.000 που έλαβαν και μια δεύτερη δόση, ανέφεραν οι developers του Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology και το Russian Direct Investment Fund σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο Twitter την Τετάρτη.

Sputnik V Ρωσία COVID-19 εμβόλιο

Τα δεδομένα βασίζονται στα αποτελέσματα που συγκεντρώθηκαν 21 ημέρες μετά την αρχική ένεση και θα δημοσιευθούν σε ένα ιατρικό περιοδικό, σύμφωνα με τη δήλωση. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας 92% βασίστηκε σε 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 χωρισμένες σε εμβολιασμένα άτομα που έλαβαν δύο δόσεις και σε εκείνα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Δεν έχουν αναφερθεί απροσδόκητα ανεπιθύμητα συμβάντα και η παρακολούθηση των εθελοντών συνεχίζεται, ανέφεραν οι υποστηρικτές του εγχειρήματος. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει συνολικά 40.000 άτομα – δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη όλα.

Οι δόσεις έχουν επίσης δοθεί σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, καθηγητές και υπαλλήλους που δεν ασχολούνται με τις δοκιμές, με τις προκαταρκτικές παρατηρήσεις να δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα βρίσκεται σε ποσοστό πάνω από 90%, δήλωσε το υπουργείο Υγείας ώρες μετά την ανακοίνωση της Pfizer αυτήν την εβδομάδα.

Η Ρωσία, η οποία είπε ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που συμμετέχει ενεργά στην μάχη αφού δημιούργησε το Sputnik V τον Αύγουστο, αντιμετωπίζοντας πολλές επικρίσεις από επιστήμονες και φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες λένε ότι απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και αποτελεσματικός.

Το εμβόλιο της Pfizer, είναι τουλάχιστον 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με μια ενδιάμεση ανάλυση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα με το ποσοστό να είναι πραγματικά ενθαρρυντικό.

Με τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, η Ρωσία ελπίζει επίσης να κατακτήσει ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς με το εμβόλιο της να είναι ένα εργαλείο ελέγχου για την πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS