ΑρχικήyoutubeΓυαλιά AR: Δοκιμές των Η.Π.Α. σε στρατιωτικούς σκύλους

Γυαλιά AR: Δοκιμές των Η.Π.Α. σε στρατιωτικούς σκύλους

Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούν στο μέλλον να φορούν γυαλιά AR (επαυξημένης πραγματικότητας) που θα επιτρέπουν στους στρατιώτες να τους παρέχουν απομακρυσμένες εντολές κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Τα γυαλιά αναπτύσσονται από την Command Sight, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ, με χρηματοδότηση από το ερευνητικό τμήμα του Στρατού των Η.Π.Α., και θα επιτρέπουν στα εκπαιδευμένα αυτά σκυλιά να βοηθούν στις επιχειρήσεις διάσωσης και να εντοπίζουν δυνητικά επικίνδυνες περιοχές για εκρηκτικά, ενώ οι χειριστές τους παραμένουν σε ασφαλή απόσταση.

Η τεχνολογία, την οποία ο Στρατός των Η.Π.Α. αναφέρει ότι είναι η πρώτη του είδους, λειτουργεί αφήνοντας έναν χειριστή να βλέπει όλα όσα μπορεί να δει ο σκύλος και στη συνέχεια να παρέχει συγκεκριμένες εντολές χρησιμοποιώντας σήματα που εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του σκύλου.

Επί του παρόντος, οι στρατιωτικοί σκύλοι κατευθύνονται συνήθως με σήματα χεριών ή δείκτες λέιζερ, τεχνικές που απαιτούν από τον χειριστή να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Οι χειριστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ηχητική επικοινωνία με κάμερα και ραδιόφωνο, αλλά με αυτόν τον τρόπο οι εντολές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον σκύλο.

Ο στρατός θεωρεί ότι τα γυαλιά AR θα μπορούν να προσφέρουν στους σκύλους των Ειδικών Δυνάμεων και τους χειριστές τους μια νέα εναλλακτική λύση, ειδικά επειδή τα ζώα έχουν ήδη συνηθίσει να φορούν προστατευτικά γυαλιά κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Ο Stephen Lee, ένας έμπειρος επιστήμονας από το ερευνητικό τμήμα του Στρατού, δήλωσε ότι η νέα τεχνολογία θα προσφέρει στον στρατό ένα «κρίσιμο εργαλείο για καλύτερη επικοινωνία με τους εκπαιδευμένους στρατιωτικούς σκύλους».

«Η επαυξημένη πραγματικότητα λειτουργεί διαφορετικά για τα σκυλιά από ό, τι για τους ανθρώπους», είπε ο Lee. “Τα γυαλιά AR θα χρησιμοποιηθούν για να παρέχονται εντολές και υποδείξεις μέσω αυτών στους σκύλους . Οι τετράποδοι φίλοι μας δεν θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με αυτό όπως κάνει ο άνθρωπος”, πρόσθεσε.

Ο πρωτότυπος σχεδιασμός απαιτεί από τους σκύλους να παραμένουν δεμένοι καθώς τα γυαλιά έχουν καλώδια. Οι ερευνητές εργάζονται για να κάνουν την τεχνολογία ασύρματη στην επόμενη φάση ανάπτυξης.

Ο A.J. Peper, ιδρυτής της Command Sight, δήλωσε ότι η ιδέα θα μπορούσε «να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικοί σκύλοι στο μέλλον», αν και είπε ότι υπάρχει ακόμη «μακρύς δρόμος» πριν να μπορέσει να εφαρμοστεί η τεχνολογία στην πράξη.

γυαλιά AR

Βρισκόμαστε ακόμη στα αρχικά στάδια έρευνας της εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας σε σκύλους, αλλά τα αποτελέσματα από την αρχική μας έρευνα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα”, δήλωσε ο Peper.

“Μεγάλο μέρος της έρευνας μέχρι σήμερα έχει διεξαχθεί με το ροτβάιλερ μου, τον Mater”, είπε. “Η ικανότητα του να προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη εκπαιδεύσεων είναι απίστευτη.”

Στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης των γυαλιών, οι ερευνητές θα συνεργαστούν με τις Ειδικές Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. για τη δημιουργία πρωτοτύπων που θα δοκιμαστούν στα στρατιωτικά σκυλιά.

Τα γυαλιά AR θα είναι προσαρμοσμένα στον εκάστοτε σκύλο, ανέφερε ο Στρατός των Η.Π.Α. Έτσι, κάθε σκύλος που θα συμμετάσχει στις δοκιμές θα σαρωθεί ψηφιακά, ώστε οι προγραμματιστές να εντοπίσουν που θα τοποθετήσουν τα οπτικά και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS