ΑρχικήsecurityTesla: Χάκερ αποκαλύπτει τι ψάχνει η κάμερα που "βλέπει" τον οδηγό

Tesla: Χάκερ αποκαλύπτει τι ψάχνει η κάμερα που “βλέπει” τον οδηγό

Ένας χάκερ αποκάλυψε τι ψάχνει η κάμερα που βλέπει τον οδηγό του Tesla Model 3 και του Model Y – κάνοντας ουσιαστικά έναν υπαινιγμό για τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος οδήγησης.

Όταν η Tesla λάνσαρε το μοντέλο 3, εξόπλισε το όχημα με μια τυπική κάμερα που βρίσκεται στον καθρέφτη. Εκείνη την εποχή, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η κάμερα δεν ήταν ενεργή και θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

Tesla

Ο CEO Elon Musk δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τους ανθρώπους να βανδαλίσουν τα αυτοκίνητα όταν οδηγούνται αυτόματα στο επερχόμενο δίκτυο αυτοκινητοβιομηχανίας της Tesla.

Για σχεδόν 3 χρόνια, η κάμερα δεν είχε χρησιμοποιηθεί στα οχήματα Model 3 και Model Y και φέτος είναι η χρονιά που η Tesla ενεργοποίησε την κάμερα για πρώτη φορά.

Η εταιρεία άρχισε να συλλέγει εικόνες και βίντεο για ερευνητικούς σκοπούς με την συγκατάθεση των οδηγών:

«Βοηθήστε την Tesla να συνεχίσει να αναπτύσσει ασφαλέστερα οχήματα κοινοποιώντας τα δεδομένα της κάμερας του οχήματος σας. Αυτή η ενημέρωση θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη κάμερα που βρίσκεται πάνω από τον καθρέφτη. Εάν είναι ενεργοποιημένη, η Tesla θα τραβήξει αυτόματα εικόνες και ένα σύντομο βίντεο λίγο πριν από μια σύγκρουση ή ένα συμβάν ασφαλείας για να βοηθήσει τους μηχανικούς να αναπτύξουν δυνατότητες και βελτιώσεις ασφαλείας στο μέλλον. Ως συνήθως, μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις κοινής χρήσης δεδομένων πατώντας το Controls > Safety & Security > DATA Sharing > Camera Analytics.»

Η Tesla δεν χρησιμοποιεί ενεργά την κάμερα για να παρακολουθεί την προσοχή του οδηγού και αντ ‘αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι χρησιμοποιεί μόνο τα δεδομένα – χωρίς να συνδέεται με συγκεκριμένους οδηγούς – για να βελτιώσει τις υπάρχουσες δυνατότητες και τις μελλοντικές.

Τώρα, ο χάκερ αυτός, γνωστός για την αποκάλυψη πολλών λειτουργιών στο λογισμικό της Tesla, ανακάλυψε τι προσπαθεί να εντοπίσει η αυτοκινητοβιομηχανία με την κάμερα που “βλέπει” τον οδηγό:

  • Μάτια κλειστά
  • Μάτια που κοιτάνε προς τα κάτω
  • Μάτια που κοιτάνε προς τα πάνω
  • Κεφάλι προς τα κάτω
  • Κίνηση κεφαλιού
  • Κοίταγμα προς τα δεξιά
  • Κοίταγμα προς τα αριστερά
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Αν τα γυαλιά ηλίου κοιτάνε προς τα κάτω

Η μόνη ενεργή λειτουργία παρακολούθησης του Tesla – όταν το Autopilot είναι ενεργοποιημένο – παραμένει η ανίχνευση της ροπής στον τροχό.

Αρκετά άλλα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Supercruise της GM, χρησιμοποιούν κάμερες που “βλέπουν” την καμπίνα του αυτοκινήτου για να βεβαιωθούν ότι οι οδηγοί κοιτάζουν στο δρόμο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS