ΑρχικήinetTikTok: Θα αποτρέψουμε την εμφάνιση περαιτέρω ενοχλητικών βίντεο

TikTok: Θα αποτρέψουμε την εμφάνιση περαιτέρω ενοχλητικών βίντεο

Στα τέλη Αυγούστου, δημοσιεύτηκε στο Facebook ένα βίντεο ενός άνδρα που αυτοκτόνησε. Το βίντεο εξαπλώθηκε σε άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram, το Twitter και το Youtube, αλλά συνέχισε να εμφανίζεται στο TikTok για εβδομάδες καθώς η εφαρμογή αγωνιζόταν να αφαιρέσει το περιεχόμενο.

Το TikTok αντιμετώπισε πρόσφατα το House of Commons για να εξηγήσει πώς συνέβη αυτό. Την Παρασκευή, η επιλεγμένη επιτροπή της Αυστραλίας για ξένες παρεμβάσεις μέσω των social media συνέχισε αυτό το ερώτημα συζητώντας με τον τοπικό γενικό διευθυντή και τον παγκόσμιο επικεφαλή ασφαλείας της εφαρμογής.

TikTok

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του TikTok της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας τον Lee Hunter, το live-stream καταργήθηκε, αλλά τα αντίγραφα του βίντεο εμφανίζονταν γρηγορότερα από ό, τι θα μπορούσαν να εντοπιστούν.

“Κατεβάσαμε αμέσως το βίντεο αλλά δυστυχώς κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, είδαμε 10.000 παραλλαγές αυτού του βίντεο να προσπαθούν να μεταφορτωθούν στην πλατφόρμα του TikTok “, εξήγησε.

Πώς ακριβώς αυτά τα βίντεο παράκαμπταν τους ελέγχους της πλατφόρμας; Η εταιρεία είπε ότι θα προτιμούσε να μην πει, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επισημανθούν ορισμένες από τις μεθόδους που υιοθετήθηκαν για να αποφύγουν τον εντοπισμό. Ο Lee Hunter είπε, ωστόσο, ότι μόλις το TikTok ενημερώθηκε για το βίντεο άρχισε να «ενεργεί γρήγορα και επιθετικά» για να το καταργήσει.

Δουλεύοντας τα συστήματά της για καλύτερη ανίχνευση τέτοιου περιεχομένου, ο Hunter είπε ότι οι ομάδες εποπτείας της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση του τι είχε συμβεί.

“Από όσο γνωρίζω, αυτή τη στιγμή κανένα αντίγραφο του βίντεο δεν εμφανίζεται στην πλατφόρμα μας. Αυτό δεν σημαίνει όπως ότι πρέπει να καθησυχάσουμε”, είπε.

Το TikTok επικοινώνησε με τους επικεφαλής των Google, Facebook, Twitter, Pinterest και Reddit, προτείνοντας τους να κάνουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει στις ομάδες ασφαλείας των κοινωνικών μέσων για να μοιράζονται πληροφορίες για την καλύτερη προστασία από τέτοιο περιεχόμενο.

Καθώς η επιτροπή επικεντρώνεται στο πώς τα κοινωνικά μέσα διαδραματίζουν ρόλο στην ενδεχόμενη βλάβη της δημοκρατίας της Αυστραλίας, οι εκπρόσωποι του TikTok ρωτήθηκαν επίσης εάν η πλατφόρμα μπορούσε να «υπονομευθεί και να χακαριστεί» Επιπλέον, η επιτροπή ρώτησε τους εκπροσώπους πώς το TikTok θα μπορούσε να είναι σίγουρο ότι έχει υπό έλεγχο την πολιτική επιρροή.

“Εάν δεν μπορείτε καν να προστατέψετε τα παιδιά μας από το να βλέπουν βίντεο αυτοκτονίας, πώς θα προστατεύσετε τους Αυστραλούς ψηφοφόρους από πολιτικές παρεμβάσεις”, ρώτησε η γερουσιαστής των Sarah Hanson-Young.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS