ΑρχικήsecurityΗ MiHoYo κατηγορείται ότι δεν προστάτευσε τους παίκτες της από την παραβίαση

Η MiHoYo κατηγορείται ότι δεν προστάτευσε τους παίκτες της από την παραβίαση

Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών MiHoYo, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το Genshin Impact για παιχνιδομηχανές PS4 και φορητές συσκευές, κατηγορήθηκε ότι άφησε εκτεθειμένους τους παίκτες της σε παραβίαση δεδομένων.

MiHoYo

Ο χρήστης του Reddit, TiltOnPlay, ανέφερε την παραβίαση στο διαδίκτυο χθες, εξηγώντας ότι όταν επισκεπτόταν τον ιστότοπο της MiHoYo και εισήγαγε το όνομα χρήστη του, ενώ προσπαθούσε να επαναφέρει έναν κωδικό πρόσβασης, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που είχε συνδέσει με τον εν λόγω λογαριασμό του, εμφανίστηκε πλήρως. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να υποδηλώνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον αριθμό του κινητού ενός παίκτη, γνωρίζοντας απλώς το όνομα χρήστη του και πληκτρολογώντας τον στον ιστότοπο.

Σύντομα πολλοί από τους παίκτες του Genshin Impact που είδαν την ανάρτηση, άρχισαν να αναφέρουν και τα δικά τους ευρήματα σχετικά με το παιχνίδι. Φαίνεται ότι οι αριθμοί ορισμένων παικτών αποκρύφθηκαν σωστά, ενώ άλλοι όχι, πράγμα που δείχνει ότι δεν έχουν επηρεαστεί όλοι οι λογαριασμοί. Μέχρι τώρα, οι παίκτες πιστεύουν ότι το ζήτημα μπορεί να έχει επιλυθεί, αν και εξακολουθεί να φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το πώς και γιατί εκτέθηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα.

sextortion-σαν φρανσίσκο-ανήλικα θύματα-cyber-stalking

Σε ένα σχόλιο που μοιράστηκε με την Nintendo Life, ο Digital Privacy Expert της ProPrivacy, Andreas Theodorou, λέει ότι η κατάσταση δείχνει το πόσο λίγη σημασία δίνει η MiHoYo στους χρήστες της. Ο Theodorou προειδοποιεί τους παίκτες να «προσέχουν πολύ τους επόμενους μήνες», κάτι που επίσης πρέπει να θυμούνται όταν τελικά κυκλοφορήσει η έκδοση Switch.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η MiHoYo έχει επικριθεί για το ότι δεν εξασφάλισε το απόρρητο των χρηστών και δείχνει πόσο λίγο τους ανησυχεί. Η έκθεση των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, χωρίς έλεγχο ταυτότητας, επέτρεψαν σε πιθανούς εισβολείς, απατεώνες και άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες και θέτουν απρόσεκτα τους παίκτες του Genshin σε κίνδυνο

«Ήταν απολύτως δυνατό για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να αναζητήσουν αριθμούς τηλεφώνου συγκεκριμένων παικτών και να εφαρμόσουν στοχευμένες επιθέσεις βάσει των πληροφοριών που παρείχε η MiHoYo. Οι παίκτες του Genshin θα πρέπει να προσέχουν πολύ τους επόμενους μήνες και να είναι προσεκτικοί για τυχόν πιθανές απάτες ή παρενόχληση που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των αποτυχιών της MiHoYo.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS