ΑρχικήinetΗ NASA ψάχνει τρόπο να ταΐσει τους αστροναύτες που πάνε στον Άρη

Η NASA ψάχνει τρόπο να ταΐσει τους αστροναύτες που πάνε στον Άρη

Πώς τρώνε οι άνθρωποι στο διάστημα; Οι άνθρωποι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) δεν μπορούν να χαλαρώσουν μια παρασκευή βραδύ τρώγοντας KFC και ποπ κορν. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Πώς σκοπεύει η NASA να ταΐσει τους αστροναύτες που θα κατευθυνθούν σε μια πιθανή αποστολή στον πλανήτη Άρη;

NASA

Οι επιστήμονες τροφίμων Grace L Douglas, Sara R Zwart, Scott M Smith από τη NASA δημοσίευσαν πρόσφατα ένα έγγραφο στο περιοδικό The Nutrition με λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα. Δεν έχουν ακόμη όλες τις απαντήσεις, αλλά βρίσκονται στη διαδικασία εντοπισμού λύσης στα κύρια ζητήματα.

Στο ISS, οι αστροναύτες επιλέγουν το 20% των τροφίμων τους. Το υπόλοιπο 80% προέρχεται από ένα “κοινόχρηστο, τυπικό σύνολο τροφίμων”. Αυτό το φαγητό προσφέρεται μέσω οχημάτων εφοδιασμού που φέρνουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά εκτός από τρόφιμα που μπορούν να αποθηκευτούν μακροπρόθεσμα. Αυτό κυριολεκτικά δεν πρόκειται να πετάξει στον Άρη, οπότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

Δείτε επίσης: Η NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Η τρέχουσα στρατηγική της NASA φαίνεται να επικεντρώνεται σε μια σειρά βασικών αρχών χτίζοντας τη στρατηγική της για τα τρόφιμα γύρω από τους εξής παράγοντες: Ασφάλεια, σταθερότητα, γευστικότητα, διατροφή, ελαχιστοποίηση πόρων, ποικιλία, αξιοπιστία και χρηστικότητα. Οποιοδήποτε σύστημα τροφίμων δημιουργηθεί πιθανότατα θα απαιτεί νέες συσκευές έτοιμες για το διάστημα.

Μάθετε επίσης για την NASA: NASA Ingenuity: Πλησιάζει η πρώτη δοκιμαστική ελεγχόμενη πτήση στον Άρη

Φαίνεται ότι η NASA θα πρέπει να χειριστεί διάφορα θέματα. Ένα σύστημα διατροφής πρέπει να είναι αξιόπιστο και οι άνθρωποι θα πρέπει να λαμβάνουν επαρκή ποσότητα φαγητού για να μην λιμοκτονούν. Όμως και η ποικιλία είναι βασική για διάφορους λόγους – όχι μόνο από θρεπτική άποψη, αλλά και για την ψυχολογική υγεία του πληρώματος. Πρέπει να υπάρχει τροφή στο διαστημόπλοιο, για προφανείς λόγους, αλλά η NASA φαίνεται να πιστεύει ότι θα είναι επίσης απαραίτητη η καλλιέργεια τροφίμων στο διαστημόπλοιο. Τι γίνεται όμως αν ξαφνικά τα τρόφιμα σταματήσουν να μεγαλώνουν;

Για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, η NASA προσφέρει το ποσό των 500.000 $ μέσω του “Deep Space Food Challenge”. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η NASA προσφέρει αυτό το τεράστιο ποσό μετρητών σε οποιονδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα σύστημα που θα βοηθήσει σε όλα τα ζητήματα της διατροφής των αστροναυτών.

Δείτε επίσης: Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Και όπως πολλές από τις καινοτομίες που έχει υποστηρίξει η NASA με την πάροδο των ετών, αυτή θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις και στην Γη: “Λύσεις από αυτήν την πρόκληση θα μπορούσαν να επιτρέψουν νέες οδούς για την παραγωγή τροφίμων σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει το website. “Ειδικά σε ακραία περιβάλλοντα, περιοχές με έλλειψη πόρων και σε νέα μέρη όπως αστικές περιοχές και σε περιοχές όπου οι καταστροφές διαταράσσουν τις κρίσιμες υποδομές.”

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS