ΑρχικήyoutubeLego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Η Lego σε συνεργασία με τη NASA δημιούργησε μινιατούρες του διαστημικού λεωφορείου Discovery και του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble. Πρόκειται για «πιστά» αντίγραφα των δύο διαστημικών οχημάτων που αποτυπώνονται σε μια έκδοση Lego της αποστολής STS-31 της NASA του 1990. Το STS σημαίνει “σύστημα διαστημικής μεταφοράς”.

Η Lego γιορτάζει αυτή την αποστολή με το δημιούργημά της που αποτελείται από 2.354 πλαστικά τουβλάκια. Το σετ των 200$ (168‎€) θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου και προορίζεται για ηλικίες 18 ετών και άνω.

Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery και Hubble
Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Διαβάστε επίσης: Διάστημα: Σωματίδιο-φάντασμα στη Γη και σύννεφο στον Άρη

Επιπλέον, το σετ, για τον σχεδιασμό του οποίου ένωσαν τις δυνάμεις τους η Lego και η NASA, διαθέτει κινητές πόρτες αποβάθρας των ωφέλιμων φορτίων στο λεωφορείο, ενώ το μοντέλο Hubble μπορεί να αναδιπλωθεί και να χωρέσει στο λεωφορείο. Ανάμεσα στις λεπτομέρειες του δημιουργήματος περιλαμβάνεται ένας ρομποτικός βραχίονας, μια μονάδα εντολών που ανοίγει για να δείξει το κατάστρωμα πτήσης και ένα αναπτυσσόμενο εργαλείο προσγείωσης. Το σετ έρχεται ακόμη με δύο βάσεις, ώστε να μπορείτε να εμφανίσετε το λεωφορείο και το τηλεσκόπιο είτε μαζί είτε ξεχωριστά.

Δείτε ακόμη: Σημείο προσεδάφισης Perseverance: Πήρε το όνομα της Octavia E. Butler

Αυτό το δυναμικό δίδυμο αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη προσπάθεια της ανθρωπότητας στα πλαίσια της αναζήτησης της γνώσης. Η NASA δήλωσε στις 22 Μαρτίου για την αποκάλυψης της σειράς της Lego ότι το Discovery και το Hubble συνεχίζουν να εμπνέουν.

Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery και Hubble
Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Για τον σχεδιασμό των διαστημικών αριστουργημάτων, συνεργάστηκε με την Lego και η πρώην αστροναύτης της NASA, Kathy Sullivan, που ήταν ένα από τα πέντε μέλη του πληρώματος στην αποστολή STS-31. Η Sullivan δήλωσε ενθουσιασμένη που έβλεπε το διαστημικό λεωφορείο σε μορφή Lego, επισημαίνοντας ότι εντυπωσιάστηκε πολύ από τις περίπλοκες λεπτομέρεις που κατάφεραν να αναδημιουργήσουν από τη μονάδα όπου συνήθιζαν οι αστροναύτες της αποστολής να κοιμούνται και να τρώνε.

Πρόταση: Η NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery και Hubble
Lego και NASA δημιούργησαν «πιστά» αντίγραφα των Discovery/Hubble!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lego και η NASA ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μινιατούρες διαστημικών οχημάτων. Παρόμοια έργα τους αποτελούν το Apollo 11, ο πύραυλος Saturn V και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός.

Το διαστημικό λεωφορείο παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα της NASA. Το Hubble, που γιορτάζει πάνω από 30 χρόνια από την εκτόξευσή του στο διάστημα, είναι υπεύθυνο για μερικές από τις πιο εκπληκτικές εικόνες που έχουμε δει ποτέ. Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που το Hubble και το Discovery συνδυάστηκαν για την αποστολή στο διάστημα, και τώρα συναντώνται και πάλι σε μινιατούρα, η οποία έχει ως στόχο να μας υπενθυμίζει την κληρονομιά που μας άφησαν.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS