ΑρχικήinetNASA Ingenuity: Πλησιάζει η πρώτη δοκιμαστική ελεγχόμενη πτήση στον Άρη

NASA Ingenuity: Πλησιάζει η πρώτη δοκιμαστική ελεγχόμενη πτήση στον Άρη

Η NASA αποκάλυψε νέα στοιχεία σχετικά με την πτήση του Ingenuity Mars helicopter.

Ingenuity

Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί για την πρώτη ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη. Αυτή η πτήση θα σηματοδοτήσει μια από τις πιο σημαντικές δοκιμές της NASA.

Δείτε επίσης: Η NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή στον πύραυλο που θα πάει Σελήνη

Σύμφωνα με τον διαστημικό οργανισμό, έχει βρεθεί το μέρος όπου θα γίνει η ανύψωση και η προσεδάφιση του ελικοπτέρου. Η δοκιμαστική πτήση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Απριλίου (“όχι νωρίτερα από τις 8 Απριλίου”).

Το Ingenuity δεν θα διεξάγει επιστημονικό έργο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Πρόκεται απλά για μια δοκιμή, για να επιβεβαιωθεί ότι θα είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για μελλοντικές αποστολές και να βοηθήσει στην πρόβλεψη των αναγκών των επιστημόνων και των μηχανικών στο μέλλον.

NASA

Ο οργανισμός είπε ότι είχε “καθαρίσει” την επιφάνεια του Άρη, για τη δημιουργία ενός “διαδρόμου προσεδάφισης/ανύψωσης”, χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το Perseverance. Οι μηχανικοί έπρεπε να διαλέξουν ένα ασφαλές μέρος τόσο για την πτήση όσο και για την προσεδάφιση.

Δείτε επίσης: Το Perseverance της NASA στέλνει νέα εικόνα από την προσγείωση στον Άρη

Η NASA είπε ότι υπάρχουν διάφορα θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του Ingenuity Mars helicopter. Πριν κατέβει στην επιφάνεια του Άρη, το Ingenuity θα πρέπει να οδηγηθεί στο διάδρομο από το Perseverance, όπου θα μείνει για λίγο για να διασφαλιστεί ότι είναι σε θέση να υποστηριχθεί χρησιμοποιώντας τα ηλιακά του πάνελ.

Μόνο όταν ολοκληρωθεί αυτό θα γίνουν οι πρώτες μικρές πτήσεις, είπε η Nasa. Η ολοκλήρωση της πολύ σύντομης πρώτης πτήσης θα σημαίνει ότι η αποστολή είναι επιτυχής.

Στη συνέχεια, και αφού θα έχει επιβεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει, θα ακολουθήσουν πιο μεγάλα ταξίδια. Συνολικά, αυτές οι δοκιμές πρόκειται να διαρκέσουν ένα μήνα.

Ο Dr Balaram είπε ότι το πιο επικίνδυνο μέρος της πτήσης είναι η ατμόσφαιρα του Άρη, συμπεριλαμβανομένων των ανέμων και άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την αποστολή Ingenuity. Είπε, ακόμα, ότι υπάρχουν και διάφοροι κίνδυνοι, όπως η τοποθέτηση του Ingenuity στο έδαφος (από το Perseverance). Μετά την απομάκρυνση του Perseverance, οι ειδικοί θα δουν αν το Ingenuity θα “τα βγάλει πέρα” μόνο του.

Δείτε επίσης: Άρης: Σύννεφα παρόμοια με της Γης περνούν πάνω από την επιφάνειά του

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των πτήσεων, το Ingenuity θα ακολουθεί οδηγίες που θα αποστέλλονται εκ των προτέρων. Επίσης, θα βασίζεται σε τεχνολογία που διασφαλίζει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των ανέμων κλπ.

Η μεγάλη απόσταση μεταξύ Άρη και Γης σημαίνει ότι υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση στη live παρακολούθηση του Ingenuity Mars helicopter. Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ειδικοί στη Γη μπορεί να κάνουν 5-20 λεπτά να φτάσουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι μηχανικοί θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να καταλάβουν αν το ταξίδι ήταν όντως επιτυχημένο.

Το Perseverance θα προσπαθήσει, επίσης, να τραβήξει εικόνες και βίντεο του ταξιδιού, αν και οι μηχανικοί της Nasa είπαν ότι θα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί ότι το ένα θα βλέπει το άλλο τη στιγμή που πρέπει.

Η διαστημική υπηρεσία είπε ότι η αποστολή Ingenuity – ξεχωριστά από το Perseverance – κόστισε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS