ΑρχικήinetAudi: Ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Q4 e-tron

Audi: Ξεκινά η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Q4 e-tron

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV Q4 της Audi, ξεκίνησε σήμερα στο εργοστάσιο της Zwickau σύμφωνα με την εταιρεία.

Audi SUV

Δείτε επίσης: Η BMW παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό όχημα BMW i4

Το Αudi Q4 e-tron παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως ιδέα στο Geneva Motor Show το 2019, αλλά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πολύ γρήγορα τα σχέδιά της να φέρει το όχημα στην παραγωγή.

Αρχικά η παραγωγή του είχε σχεδιαστεί για το 2020, αλλά καθυστέρησε και μόλις τώρα η Audi ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής.

Η Audi γυρίζει «πίσω στις ρίζες της»: Στο Zwickau της Σαξονίας, τη γενέτειρα αυτής της μακροχρόνιας γερμανικής εταιρείας, η παραγωγή του Audi Q4 e-tron ξεκίνησε τελικά. Το πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές μοντέλο είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που παράγεται από την Audi στη Γερμανία. Το Q4 e-tron διαθέτει ένα αρθρωτό ηλεκτρικό πλέγμα (MEB) κατασκευασμένο από τη Volkswagen, μια πολύ ευέλικτη και μεταβλητή πλατφόρμα που είναι κατάλληλη για πολλά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και προσφέρει σημαντικό περιθώριο αξιοποίησης συνεργιών.

Δείτε ακόμα: Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Το όχημα παράγεται παράλληλα με το ηλεκτρικό SUV VW ID.4, το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα.

Η Αudi λέει ότι εργάζονται 1.400 άτομα στη γραμμή συναρμολόγησης για την παραγωγή του Q4 e-tron.

Audi SUV

Ο Peter Kössler, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της AUDI AG δήλωσε:

«Η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στο Zwickau καταδεικνύει για άλλη μια φορά το τεράστιο δυναμικό συνέργειας που απολαμβάνουμε με τον Όμιλο Volkswagen. Η αρχικά προγραμματισμένη έναρξη της παραγωγής του Αudi Q4 e-tron αποτελεί απόδειξη της εξαιρετικής ομαδικής εργασίας – μεταξύ των συναδέλφων της Volkswagen και της Audi. Το συμπαγές ηλεκτρικό SUV είναι αναμφισβήτητα ένα πραγματικό Audi, που θα εντυπωσιάσει τους πελάτες μας με την εξαιρετική ποιότητα και την καθημερινή χρηστικότητα.»

Δείτε επίσης: Η Kia παρουσίασε teaser για το νέο όχημα EV6 της

Η Audi σχεδιάζει να παράγει το Q4 e-tron με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, ενώ το εργοστάσιο στο Zwickau θα καλύψει όλες τις ενεργειακές του ανάγκες χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα εργοστάσιο θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενώ η παραγωγή ξεκινά τώρα, το Audi Q4 e-tron δεν θα αρχίσει παραδώσεις μέχρι το καλοκαίρι, ξεκινώντας από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η πλήρης αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, αλλά η Audi έχει ήδη αποκαλύψει το εσωτερικό και μερικά χαρακτηριστικά πριν από μερικές εβδομάδες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS