ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Ιαπωνία στέλνει ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλα στη Σελήνη

Η Ιαπωνία στέλνει ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλα στη Σελήνη

Το Japan Aerospace Exploration Agency έχει συνεργαστεί με τη Sony, το Πανεπιστήμιο Doshisha και τον κατασκευαστεί παιχνιδιών Tomy, ώστε να στείλει ένα ρομπότ περίπου στο μέγεθος μίας μπάλας του μπέιζμπολ στη Σελήνη.

ρομπότ Σελήνη

Δείτε επίσης: Sony: Προειδοποιεί για ελλείψεις στο PlayStation 5 (PS5) έως το 2022

Ο σκοπός αυτού του ρομπότ θα είναι σημαντικός. Πρόκειται να συγκεντρώσει ολοκληρωμένα δεδομένα σχετικά με τη σεληνιακή επιφάνεια, έτσι ώστε το πλήρωμα του JAXA, που θα ξεκινήσει το 2029, να μπορεί να κατατοπιστεί κατάλληλα. Για να αναπτύξει περαιτέρω την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και την τεχνολογία περιήγησης που θα χρησιμοποιήσει το rover στο ταξίδι του, το JAXA πρέπει να μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις της βαρύτητας της Σελήνης, που είναι το ένα έκτο αυτής της Γης και το στρώμα του regolith, γνωστού και ως Moon moon, που καλύπτει την επιφάνειά της, ανέφερε το πρακτορείο σε ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά στο The Byte.

Το “πολύ συμπαγές και εξαιρετικά ελαφρύ ρομπότ” θα έχει διάμετρο περίπου 3,1 ίντσες (80 mm) και θα ζυγίζει περίπου 250 g. Θα κάνει μια βόλτα σε ένα σεληνιακό τοπίο από την ιαπωνική εταιρεία ispace, όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι ως μια συμπαγής μπάλα και στη συνέχεια θα ανοίξει στην «τρέχουσα φόρμα», αφού φτάσει στην επιφάνεια της Σελήνης.

Δείτε ακόμα: SpaceX DearMoon: 6ημερο ταξίδι στο φεγγάρι για 8 άτομα το 2023

ρομπότ Σελήνη

«Ενώ το ρομπότ ταξιδεύει στην σεληνιακή επιφάνεια, εικόνες σχετικά με τη συμπεριφορά του regolith και εικόνες της σεληνιακής επιφάνειας που λαμβάνονται από το ρομπότ και την κάμερα θα αποσταλούν στο κέντρο ελέγχου της αποστολής, μέσω του σεληνιακού εκφορτωτή», δήλωσε το JAXA.

Το JAXA εργάζεται στο bot από το 2016 μαζί με τον Tomy, τον ιαπωνικό κατασκευαστή παιχνιδιών πίσω από τα Transformers και Beyblades. Η Sony υπέγραψε το έργο το 2019 και παρείχε το σύστημα ελέγχου του ρομπότ, ενώ το πανεπιστήμιο Doshisha προσχώρησε το 2021 και βοήθησε τον Tomy να μικρύνει το συνολικό σχεδιασμό του.

Δείτε επίσης: Η Sony λανσάρει τα ακουστικά WH-1000XM4 «Silent White»

«Από την ίδρυση της εταιρείας, κατασκευάζουμε παιχνίδια με ασφαλή και αξιόπιστη ποιότητα, ένα πνεύμα τεχνικής για να δώσουμε προσοχή στις λεπτομέρειες, την ευέλικτη φαντασία και πάνω απ ‘όλα, μια ισχυρή βούληση να κάνουμε τα παιδιά να χαμογελούν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος της Tomy, Kantaro Tomiyama στο δελτίο τύπου του JAXA. «Ελπίζω ειλικρινά ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε σε αυτήν την ευκαιρία εξερεύνησης του διαστήματος και θα κάνουμε τα παιδιά να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φυσική επιστήμη, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS