ΑρχικήsecurityΕιδικός ασφαλείας προειδοποιεί για την εφαρμογή Voilà AI Artist!

Ειδικός ασφαλείας προειδοποιεί για την εφαρμογή Voilà AI Artist!

Τον τελευταίο καιρό, η selfie εφαρμογή Voilà AI Artist έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε iOS και Android χρήστες. Το app επιτρέπει στους ανθρώπους να μετατρέπουν τις φωτογραφίες τους σε εκδόσεις cartoon. Πολλοί το βρίσκουν διασκεδαστικό, αλλά ο ειδικός ασφαλείας Ritesh Kotak είπε στο Global News ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών.

cartoon

Εάν έχετε ενεργοποιήσει την τοποθεσία σας κατά τη λήψη της φωτογραφίας, δίνετε πραγματικά το γεωγραφικό πλάτος και μήκος, και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και το υψόμετρο από το οποίο τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία και αυτές οι πληροφορίες μεταφορτώνονται σε έναν server – σε αυτήν την περίπτωση, στον server που διαχειρίζεται αυτή η εταιρεία – και τώρα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες“, δήλωσε ο Kotak.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να δείτε ποια apps έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Η εφαρμογή Voilà AI Artist αναφέρει στην πολιτική απορρήτου της ότι η εταιρεία διατηρεί τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών για σκοπούς για τους οποίους οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα. Επίσης, λέει ότι δεν τα κρατά για περισσότερο χρονικό διάστημα από αυτό που απαιτείται.

Για οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας για διαγραφή, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα αντίγραφα οποιουδήποτε προσωπικού περιεχομένου να διατηρούνται επ’ αόριστον στα συστήματά μας“, αναφέρει η πολιτική.

Επιπλέον, λόγω της φύσης του Διαδικτύου, αντίγραφα του περιεχομένου σας, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που έχετε καταργήσει ή διαγράψει από τον λογαριασμό σας, μπορεί επίσης να υπάρχουν αλλού στο Διαδίκτυο και μπορούν να διατηρηθούν επ’ αόριστον“.

Δείτε επίσης: Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες σε Android συσκευές;

 Voilà AI Artist

Το Voilà AI Artist έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι διασκεδάζουν με το να δημιουργούν cartoon εκδόσεις του εαυτού τους και να τις ανεβάζουν στα social media.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για οτιδήποτε άλλο, αλλά ο Kotak είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι κάποια δεδομένα τους κοινοποιούνται και πρέπει να γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν πιθανές παραβιάσεις και κυβερνοεπιθέσεις.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τέτοιες εφαρμογές απλά σκεφτείτε το έξυπνα, μην τους δώσετε πρόσβαση σε ολόκληρο το άλμπουμ φωτογραφιών σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει όλες τις λειτουργίες προστασίας απορρήτου. Για παράδειγμα, βεβαιωθείτε ότι δεν συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας σας“.

Δείτε επίσης: Wombo.AI deepfake singing app: Μετατρέψτε φωτογραφίες σας σε deepfake βίντεο

Ο ειδικός ασφαλείας εξήγησε και μερικά μέτρα προστασίας που χρησιμοποιεί ο ίδιος: “Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ξεχωριστές διευθύνσεις email και πάντα χρησιμοποιώ διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικά sites, επειδή έχουμε δει sites σε αυτές τις εφαρμογές να παραβιάζονται στο παρελθόν“.

Ο Kotak είπε ότι αν οι χρήστες λάβουν αυτά τα βασικά μέτρα, μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές, όπως το Voilà AI Artist, με μεγαλύτερη ασφάλεια, αν και πάντα πρέπει να έχουν στο νου τους “πόσα δεδομένα τους μπορεί να δει” μια εφαρμογή.

Πηγή: Global News

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS