ΑρχικήinetMusk: Η Tesla θα δέχεται bitcoin που εξορύσσονται με καθαρή ενέργεια

Musk: Η Tesla θα δέχεται bitcoin που εξορύσσονται με καθαρή ενέργεια

Όπως δήλωσε την Κυριακή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk, η εταιρεία θα συνεχίσει τις συναλλαγές bitcoin, όταν η εξόρυξή του γίνεται μόνο με επιβεβαιωμένη καθαρή ενέργεια.

Musk bitcoin

Δείτε επίσης: Anonymous: Ο Elon Musk «καταστρέφει ζωές» σχολιάζοντας τα crypto

Όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~ 50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από miners με θετική μελλοντική τάση, η Tesla θα συνεχίσει να επιτρέπει συναλλαγές bitcoin.

Ο Musk αντέδρασε στα σχόλια της Magda Wierzycka, Διευθύνοντος Συμβούλου της Sygnia, η οποία είπε ότι τα tweets του Musk σχετικά με τις τιμές bitcoin, είχαν σαν στόχο την «χειραγώγηση της αγοράς» και θα έπρεπε να έχουν ερευνηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Tesla αποκάλυψε σε ανακοίνωσή της τον Φεβρουάριο, ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων και δήλωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα της.

Δείτε ακόμα: Κρυπτονομίσματα: Δημοφιλή αλλά «κρύβουν» κινδύνους ασφαλείας!

Ωστόσο, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων διέκοψε τη δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτων με bitcoin στα μέσα Μαΐου, λόγω ανησυχιών για το πώς η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, η οποία απαιτεί ισχυρούς υπολογιστές, συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Musk bitcoin

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για εξόρυξη και συναλλαγές Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος έχει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», δήλωσε ο Musk τον Μάιο.

Την Κυριακή, ο Musk αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Wierzycka για χειραγώγηση της αγοράς, εξηγώντας ότι «η Tesla πούλησε περίπου το 10% των μετοχών της σε bitcoin» για να επιβεβαιώσει ότι το BTC θα μπορούσε να εκκαθαριστεί εύκολα χωρίς να κινηθεί η αγορά. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η Tesla πούλησε «ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 272 εκατομμυρίων δολαρίων», τα οποία βοήθησαν στη μείωση των λειτουργικών ζημιών κατά 101 εκατομμύρια δολάρια, αποκάλυψε η εταιρεία στην κατάσταση κερδών της.

Δείτε επίσης: Bitcoin πτώση: Δεν σταμάτησε τη φρενίτιδα των κρυπτονομισμάτων

Τα σχόλια του Musk στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα, συχνά επηρεάζουν τις τιμές τους, που είτε αυξάνονται είτε πέφτουν, αλλά φάνηκαν να έχουν μικρό αποτέλεσμα την Κυριακή. Συνολικά, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε περίπου 8% κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS