ΑρχικήinetApple: Τα γραφεία και τα καταστήματα αρχίζουν να αφαιρούν τις μάσκες

Apple: Τα γραφεία και τα καταστήματα αρχίζουν να αφαιρούν τις μάσκες

Η Apple Inc. σκοπεύει να επιτρέπει στους εμβολιασμένους πελάτες να μην φορούν μάσκες, σε πολλά καταστήματα των ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα, μια κίνηση που την συγκαταλέγει στους λιανοπωλητές που αφήνουν πίσω τους το πρωτόκολλο ασφάλειας για τον Covid-19, καθώς τα κράτη μειώνουν τους περιορισμούς.

Apple μάσκες

Δείτε επίσης: Facebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Ο γίγαντας της τεχνολογίας άρχισε να ενημερώνει τους υπαλλήλους του για την επικείμενη αλλαγή, όμως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα μέτρα. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί ότι δεν θα απαιτείται να ζητούν από τους πελάτες επαλήθευση του εμβολιασμού.

Οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να φορούν μάσκες στα καταστήματα, δήλωσε η Apple στο προσωπικό. Η εταιρεία θα μπορούσε να αλλάξει τα σχέδιά της ή απλά να καθυστερεί την χαλάρωση του περιορισμού. Η απαίτηση για την κάλυψη του προσώπου θα καταργηθεί επίσης σε ορισμένα από τα γραφεία της εταιρείας στο Cupertino των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημείωμα που εστάλη σε εταιρικούς υπαλλήλους.

«Δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί ως απάντηση στον Covid-19 στις ΗΠΑ, θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αρκετά σημεία μετακινούνται τώρα στην επόμενη φάση της επανένταξης και θα αρχίσουν να λειτουργούν βάσει του πρωτοκόλλου Φάσης 3», σύμφωνα με το σημείωμα. “Στη Φάση 3, όπου επιτρέπεται, τα πρωτόκολλα της Apple ενημερώνονται, για να επιτρέψουν την προαιρετική κάλυψη για εμβολιασμένα άτομα. Οι απαιτήσεις φυσικής απόστασης χαλαρώνουν επίσης σε αυτή τη φάση.

Δείτε ακόμα: Social media: Καλούνται να αφαιρέσουν περιεχόμενο για “ινδική παραλλαγή” του COVID-19

Apple μάσκες

Ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει περεταίρω σχόλια σχετικά με τις αλλαγές.

Η Apple ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που έκλεισαν τα καταστήματά της, καθώς η επιδημία εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Τον Μάρτιο του 2020, είπε ότι έκλεισε εκατοντάδες καταστήματα και ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η προγραμματισμένη αλλαγή της πολιτικής σχετικά με τη χρήση μάσκας της εταιρείας αντιστοιχεί στο χρονοδιάγραμμα της Καλιφόρνια, για να ανοίξει ξανά το κράτος την Τρίτη και να αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Η Apple είχε χαλαρώσει προηγουμένως την απαίτηση μάσκας σε ορισμένες άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

Δείτε επίσης: CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται παντού τις μάσκες

Η εταιρεία είπε στο προσωπικό νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι αναμένεται να επιστρέψουν στο γραφείο έως τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό και θα επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα και έως και δύο επιπλέον εβδομάδες εξ αποστάσεως το χρόνο.

Αρκετοί άλλοι λιανοπωλητές, όπως η Starbucks Corp., η Walmart Inc., η Costco Wholesale Corp. και η Trader Joe’s έχουν επίσης χαλαρώσει τις απαιτήσεις χρήσης μάσκας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS