ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαCDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται παντού τις μάσκες

CDC: Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται παντού τις μάσκες

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια να φορούν μάσκες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Δεν θα χρειάζεται επίσης να κρατούν αποστάσεις, σύμφωνα με τη νέα καθοδήγηση του οργανισμού. Επίσης, δεν θα είναι απαραίτητο να κάνουν τεστ ή να μπουν σε καραντίνα, μετά από έκθεση σε κάποιον με COVID-19, εκτός εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

μάσκες εμβολιασμένοι

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος όταν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer ή Moderna ή δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις προφυλάξεις, λέει το CDC. Λέει επίσης ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα με παθήσεις υγείας ή που λαμβάνουν φάρμακα που αποδυναμώνουν την ανοσία, πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν χαλαρώσουν.

Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν το να φορούν μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπως λεωφορεία, τρένα και αεροπλάνα. Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι πρέπει επίσης να ακολουθούν τις τοπικές και πολιτειακές οδηγίες σχετικά με τις μάσκες και τις κοινωνικές αποστάσεις, όπως όταν βρίσκονται σε μια τοπική επιχείρηση ή στο χώρο εργασίας τους. Η νέα καθοδήγηση δεν προορίζεται για ρυθμίσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε ακόμα: COVID-19 και WFH αύξησαν τις κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες

Ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε ότι ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος από COVID-19, είναι «εξαιρετικά χαμηλός», είτε βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς.

μάσκες εμβολιασμένοι

Ο διευθυντής του CDC, Rochelle Walensky και ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Andy Slavitt, ανέφεραν ότι η μείωση των περιστατικών από COVID-19 είναι ο λόγος χαλάρωσης ορισμένων περιορισμών. Τα περιστατικά έχουν μειωθεί περίπου 40% από τότε που όλοι άνω των 16 ετών έγιναν επιλέξιμοι για εμβόλια.

Το CDC λέει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταξιδεύουν μέχρι να εμβολιαστούν πλήρως. Πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι που ταξιδεύουν εντός των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ πριν ή μετά το ταξίδι τους και δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, λέει το πρακτορείο. Αλλά πρέπει να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις.

Δείτε επίσης: COVID-19: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer στους εφήβους 12-15 ετών

Αυτή η αλλαγή των συστάσεων από το CDC έρχεται μια ημέρα αφότου το πρακτορείο συνέστησε το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών. Έρχεται επίσης εν μέσω πίεσης για μείωση των περιορισμών στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς, εν μέρει για να υπογραμμιστούν τα οφέλη από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το Associated Press.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS