ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαFacebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Facebook: Δε θα καταργεί πλέον ισχυρισμούς ότι ο Covid-19 είναι τεχνητός

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Facebook, δεν θα αφαιρεί πλέον από τις πλατφόρμες του ισχυρισμούς ότι ο Covid-19  δημιουργήθηκε από ανθρώπους.

Facebook covid-19

Δείτε επίσης: Social media: Καλούνται να αφαιρέσουν περιεχόμενο για “ινδική παραλλαγή” του COVID-19

Αυτή η απόφαση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Προέδρου Joe Biden, ότι έχει προτρέψει την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να ανακαλύψει την προέλευση του ιού.

Σε δήλωση προς το CNN Business, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι, “υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του Covid-19 και σε συνεννόηση με ειδικούς στη δημόσια υγεία, δεν θα αφαιρούμε πλέον από τις εφαρμογές μας τον ισχυρισμό ότι ο Covid-19 είναι κατασκευασμένος.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς εμφανίζονται νέα γεγονότα και τάσεις“, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε ακόμα: Οι θεωρίες συνομωσίας για τον Covid συνεχίζονται στο Facebook

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έδωσε στους Αμερικανούς αξιωματούχους 90 ημέρες διορία για να διερευνήσουν την προέλευση του ιού. Η ανακοίνωση έγινε μετά από μια έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ, που διαπίστωσε ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν της Κίνας αρρώστησαν το Νοέμβριο του 2019 και έπρεπε να νοσηλευτούν, μια νέα λεπτομέρεια που προκάλεσε νέα δημόσια πίεση στον Biden να διερευνήσει βαθύτερα στην προέλευση του ιού.

Facebook covid-19

«Ως μέρος αυτής της έκθεσης, έχω ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση που ενδέχεται να απαιτείται, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ερωτήσεων για την Κίνα. Ζήτησα επίσης, αυτή η προσπάθεια να περιλαμβάνει τη συνεργασία των Εθνικών Εργαστηρίων μας και άλλων οργανισμών της κυβέρνησής μας για την αύξηση της κοινότητας πληροφοριών και ζήτησα από την Κοινότητα Πληροφοριών να ενημερώσει πλήρως το Κογκρέσο για το έργο της», δήλωσε ο Biden.

Δείτε επίσης: Facebook: Έχει αφαιρέσει 18 εκατομμύρια posts παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19

Το Facebook (FB) είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα αφαιρεί τους ισχυρισμούς ότι ο ιός ήταν κατασκευασμένος από ανθρώπους, μετά από “διαβουλεύσεις με κορυφαίους οργανισμούς υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)”.

Το κοινωνικό δίκτυο αφαιρεί επίσης δημοσιεύσεις που διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια και άλλους ψευδείς ισχυρισμούς που έχουν απορριφθεί από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS