ΑρχικήReviewsRaspberry Pi 400 review: Ένας υπολογιστής πληκτρολόγιο

Raspberry Pi 400 review: Ένας υπολογιστής πληκτρολόγιο

Το Raspberry Pi 400, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο έχει προχωρήσει η φιλοδοξία της εταιρείας, να φέρει τους υπολογιστές της σε όλους. Όπως το Sinclair ZX Spectrum ή το Acorn Electron, το Raspberry Pi 400, είναι ένα πληκτρολόγιο που μπορείτε να συνδέσετε σε μια οθόνη και να κάνετε προγραμματισμό ή να παίξετε παιχνίδια ή ό, τι άλλο μπορείτε να κάνετε σε έναν υπολογιστή.

Raspberry Pi 400 πληκτρολόγιο

Δείτε επίσης: Raspberry Pi Tutorial: Εκδόσεις, Hardware, Software (Part 1)

Το Pi 400 χρησιμοποιεί το γνωστό πληκτρολόγιο Raspberry Pi με τα πλήκτρα chiclet, το οποίο γίνεται ελαφρώς παχύτερο και διαθέτει μια νέα έκδοση του οικείου Pi hardware, που τρέχει λίγο πιο γρήγορα και επανατοποθετεί τις θύρες έτσι ώστε τα πάντα, ακόμη και οι θύρες GPIO, να βρίσκονται στο πίσω μέρος του πληκτρολογίου. Όλα όσα χρειάζεστε είναι ενσωματωμένα κάτω από τα πλήκτρα. Προσθέστε ένα σύστημα αρχείων με δυνατότητα εκκίνησης και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Δυστυχώς, ο επανασχεδιασμός σημαίνει ότι ορισμένες θύρες δεν είναι διαθέσιμες. Το Raspberry Pi 400 δεν διαθέτει υποδοχή εξόδου ήχου και έχει μόνο μία θύρα USB 2.0 μαζί με δύο θύρες USB 3.0. Λείπουν επίσης οι συνδέσεις οθόνης και κάμερας του Pi 4, αν και εξακολουθεί να διατηρεί τη θύρα Gigabit Ethernet. Είναι σαφές ότι οι δημιουργοί του, έπρεπε να κάνουν συμβιβασμούς έτσι ώστε να κάνουν τη συσκευή πιο γρήγορη. Ωστόσο, ο βασικός ρόλος του Pi 400 είναι να είναι ένας προσωπικός υπολογιστής.

Οι υπόλοιπες θύρες είναι γνωστές στους χρήστες του Pi. Η ισχύς διοχετεύεται μέσω USB-C, με δύο θύρες micro-HDMI για βίντεο. Το HDMI λειτουργεί καλά, καθώς επιτρέπει τη σύνδεση ενός Pi 400 σε οποιαδήποτε οθόνη, έτοιμη για χρήση. Έχετε δύο επιλογές αποθήκευσης: την παραδοσιακή κάρτα MicroSD ή την εκκίνηση από SSD. Το Pi 400 έρχεται με πρόσφατο firmware που υποστηρίζει εκκίνηση USB, οπότε αξίζει να εξετάσετε τη χρήση μιας εξωτερικής μονάδας SSD USB 3.0, η οποία βελτιώνει την απόδοση και είναι πιο αξιόπιστη από μια κάρτα MicroSD.

Δείτε ακόμα: Raspberry Pi Tutorial (Part 2): Απαιτούμενα components

Raspberry Pi 400 πληκτρολόγιο

Το Raspberry Pi 400 διατίθεται σε δύο διαφορετικά πακέτα: μόνο τη συσκευή, ή ένα σετ με ποντίκι, τροφοδοτικό, κάρτα με δυνατότητα εκκίνησης MicroSD και καλώδιο βίντεο micro-HDMI-to-HDMI. Η τελευταία επιλογή είναι πιθανότατα η πιο δημοφιλής, καθώς είναι ό, τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές λειτουργικού συστήματος, πέρα ​​από το λειτουργικό σύστημα του Raspberry Pi.

Η ομάδα του Raspberry Pi παρέχει μια λίστα με επιλεγμένες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και εάν η εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δεν υπάρχει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα διαχείρισης πακέτων του Debian’s Synapse για να βρείτε και να εγκαταστήσετε εφαρμογές από τα αποθετήρια του Raspberry Pi OS. Ωστόσο, μην περιμένετε να εκτελέσει παιχνίδια υψηλών προδιαγραφών, αφού πρόκειται για μια συσκευή για βασικές εργασίες.

Δείτε επίσης: Linux systemd security bug υπήρχε για 7 χρόνια και μόλις το φίξαραν!

Το πλήρες κιτ προσφέρεται στην τιμή των 110,41 $ ( περίπου 90 ευρώ). Διατίθενται επίσης σε εκπαιδευτικά πακέτα, έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα εργαστηριακά υπολογιστικά δίκτυα με συσκευές χαμηλού κόστους και βασικές οθόνες, έτοιμα να αποκτήσουν διαδικτυακά ολόκληρα μαθήματα και κωδικοποίηση.

Εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υπολογιστή χαμηλού κόστους για βασικό προγραμματισμό ή περιήγηση στο Web, τότε το Raspberry Pi 400 είναι το μηχάνημα που αναζητάτε. Είναι γρήγορο, εύκολο στη χρήση και αποτελεί έναν απόλυτα αξιόπιστο επιτραπέζιο υπολογιστή Linux. Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS