ΑρχικήHow ToRaspberry Pi Tutorial (Part 2): Απαιτούμενα components

Raspberry Pi Tutorial (Part 2): Απαιτούμενα components

Καθώς το Raspberry Pi είναι ένας από τους αγαπημένους πίνακες ανάπτυξης προγραμματιστών, η αρχική ιδέα πίσω από αυτό το tutorial ήταν να δείξουμε τα απίστευτα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει με ένα Raspberry Pi. Αυτό είναι το Part 2 του Raspberry Pi Tutorial, οπότε, εάν χάσατε το πρώτο μέρος, κάντε κλικ εδώ για να το δείτε.

Raspberry Pi

Το πρώτο άρθρο σας παρουσίασε το Pi, τις προδιαγραφές του hardware, το software και άλλες γενικές πτυχές. Στο δεύτερο άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε κάθε component που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε. Στο τέλος, θα σας δείξουμε και πώς να τα συνδέσετε στο Pi σας. Πάμε να ξεκινήσουμε:

Raspberry Pi Tutorial (Part 2): Τι θα χρειαστείτε

1. Ένα Raspberry Pi

Λοιπόν, αν δεν ήταν ήδη προφανές, αρχικά, θα χρειαστείτε ένα Raspberry Pi. Εάν ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί περιορισμό για εσάς, αποκτήστε το μοντέλο Raspberry Pi 4 B 8GB.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε την παραλλαγή 2 GB σε χαμηλότερη τιμή, αλλά μην περιμένετε να λειτουργεί ομαλά για Desktop computing.

2. Καλώδιο HDMI και οθόνη

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το HDMI interface για σύνδεση, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το micro HDMI στη θύρα οθόνης του Raspberry Pi και το HDMI πλήρους μεγέθους στην οθόνη σας. Η θύρα οθόνης υποστηρίζει επίσης 4K output, ώστε να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα όμορφα βίντεο 720p, καθώς το Broadcom 2711 δεν είναι σε θέση να παίζει 4K.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu MATE σε Raspberry Pi 4;

3. Μια κάρτα SD

Το Raspberry Pi δεν συνοδεύεται από αποθηκευτικό χώρο. Ως εκ τούτου, χρειάζεστε μια καθαρή κάρτα SD την οποία θα τοποθετήσετε στο Pi σας. Συνιστάται η χρήση κάρτας SD 16 GB ή άνω.

4. Ποντίκι USB και πληκτρολόγιο

Για πλοήγηση στο λειτουργικό σύστημα, θα χρειαστείτε ένα ποντίκι USB και πληκτρολόγιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυπικό ενσύρματο ή ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι με το Pi.

Δείτε επίσης: Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο και υπολογιστής στην τιμή των 70$

5. Ένα τροφοδοτικό USB Type-C

Τώρα, προτού συνδέσετε τον τεράστιο φορτιστή 6 Amp του τηλεφώνου σας και καταστρέψετε την πλακέτα, ένα Raspberry Ρi 4 χρειάζεται μόλις 3 Amps ρεύματος, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το αυθεντικό brick Raspberry Pi 4 για να αποφύγετε τα όποια προβλήματα.

6. Καλώδιο Ethernet

Εάν σκοπεύετε να περιηγηθείτε μέσω ethernet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυπικό καλώδιο ethernet για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Πού να αγοράσετε όλα τα παραπάνω;

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα είδη σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα. Σας προτείνουμε να αγοράσετε τα “starter kits”, τα οποία διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Raspberry Pi

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του Raspberry Ρi, να κάνετε scroll προς τα κάτω και να αναζητήσετε διαδικτυακούς μεταπωλητές εγκεκριμένους από το Raspberry Pi στη χώρα σας.

Δείτε επίσης: Ubuntu Retro Remix: Μια gaming διανομή για Raspberry Pi συσκευές

Πώς να συνδέσετε τα πάντα στο Raspberry Pi;

Λοιπόν, αφού συγκεντρώσετε τα πάντα, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα και διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες για να συνδέσετε τα επιθυμητά μέρη:

Raspberry Pi

Αρχικά, συνδέστε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο HDMI. Εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε μέσω ethernet, συνδέστε τη μία πλευρά του καλωδίου ethernet στο Pi και την άλλη πλευρά στο router. Ευθυγραμμίστε σωστά τα άκρα στη θύρα, ώστε να μην το τοποθετήσετε εσφαλμένα.

Εντοπίστε τις θύρες USB στο Pi σας και συνδέστε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για να ξεκινήσετε. Τοποθετήστε την κάρτα SD στην υποδοχή κάρτας SD. Τέλος, θα πρέπει να συνδέσετε το Raspberry Ρi μέσω καλωδίου USB Type-C και στο τροφοδοτικό χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα τροφοδοσίας. Μόλις ενεργοποιήσετε το τροφοδοτικό, το Pi θα ξεκινήσει αυτόματα.

Πηγή πληροφοριών: fossbytes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS