ΑρχικήsecurityCOVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

COVID-19: Η Pfizer εντόπισε ψεύτικα εμβόλια σε Μεξικό και Πολωνία

Η Pfizer δήλωσε ότι έχει εντοπίσει ψεύτικα εμβόλια για τον COVID-19 στο Μεξικό και την Πολωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκληματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την παγκόσμια ζήτηση για εμβόλια κατά του ιού.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

COVID-19

Γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον τύπο περιβάλλοντος – που χαρακτηρίζεται από την ευκολία του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανωνυμία που παρέχεται από το Διαδίκτυο – θα υπάρξει αύξηση της απάτης, της παραποίησης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με εμβόλια και θεραπείες για τον COVID-19“, δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία την Τετάρτη.

Περίπου 80 άτομα σε μια κλινική στο Μεξικό έλαβαν ένα ψεύτικο εμβόλιο για τον COVID-19 με κόστος περίπου 1000$/δόση, ανέφερε η Wall Street Journal. Τα καλά νέα είναι ότι τα άτομα δεν φαίνεται να έχουν υποστεί κάποια σωματική βλάβη.

Δείτε επίσης: Excelsior Pass: Το πρώτο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Επίσης, ψεύτικα εμβόλια Pfizer βρέθηκαν και στην Πολωνία. Η ουσία που βρέθηκε μέσα στα φιαλίδια στην Πολωνία, ήταν πιθανώς μια αντιρυτιδική θεραπεία. Οι πολωνικές αρχές, οι οποίες κατέσχεσαν το ψεύτικο εμβόλιο από το διαμέρισμα ενός άνδρα, δήλωσαν ότι κανείς δεν το είχε λάβει.

Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των παράνομων δραστηριοτήτων γύρω από τα εμβόλια COVID-19 και άλλες θεραπείες και συνεχίζει να εργάζεται για τον εντοπισμό τέτοιων απειλών.

Pfizer ψεύτικα εμβόλια

Η Pfizer έχει εκτεταμένη εμπειρία στον περιορισμό των κινδύνων και συνεργάζεται με τη BioNTech για να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να μειώσει τον κίνδυνο παράνομης δραστηριότητας που σχετίζεται με τα εμβόλια για τον COVID-19″, συνέχισε η Pfizer. “Η ειδική ομάδα πρώην εμπειρογνωμόνων στην επιβολή του νόμου παρακολουθεί τις τάσεις πολύ προσεκτικά και έχει εφαρμόσει διαδικασίες για τον εντοπισμό απειλών“.

Η εταιρεία είπε ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με κυβερνήσεις, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους ειδικούς για την καταπολέμηση οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας. Ζητά, επίσης, από τους ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Οι ασθενείς δεν πρέπει ποτέ να προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα εμβόλιο στο διαδίκτυο – κανένα νόμιμο εμβόλιο δεν πωλείται στο διαδίκτυο. Επίσης, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται μόνο σε επίσημα κέντρα εμβολιασμού ή από πιστοποιημένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης“, πρόσθεσε η Pfizer.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εκδώσει πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τις απάτες που συνδέονται γενικά με τον COVID-19 και ειδικά με τα τεστ, τα εμβόλια και τις θεραπείες.

Δείτε επίσης: AI app ισχυρίζεται ότι ανιχνεύει τον COVID-19 από τη φωνή σας!

Όπως είπαμε και πριν, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται ψεύτικα εμβόλια. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην Κίνα και στη Νότια Αφρική.

Πηγή: FOX 5 New York

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS