ΑρχικήinetApple Vision Pro: Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του

Apple Vision Pro: Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του

Apple Vision Pro

Το Apple Vision Pro έχει ακόμα πολλά να δουλέψει πριν κυκλοφορήσει το υλικό, με πολλά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν στο WWDC να λαμβάνουν μεγάλη προσοχή τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης: Apple: Ανοίγει το VisionOS για τους προγραμματιστές

Η επιδέξια παρουσίαση της Apple που εγκαινίασε το Apple Vision Pro έδειξε πολλά από τα χαρακτηριστικά του headset, ενώ οι επιδείξεις των χαρακτηριστικών στους παρευρισκόμενους ήταν πολλά υποσχόμενες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για την τελική έκδοση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο “Power On” του Bloomberg την Κυριακή, οι επιδείξεις έδειξαν τα πιο προσεγμένα μέρη του λειτουργικού συστήματος visionOS. Πολλά στοιχεία, όπως η πληκτρολόγηση στον αέρα και οι προσαρμογές των βασικών εφαρμογών του iPad, χρειάζονται ακόμη δουλειά.

Υπάρχει ακόμη δουλειά σε σχέση με το 3D περιεχόμενο βίντεο, την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών, τον χειρισμό των συνταγογραφούμενων φακών, την άνεση και την τόσο σημαντική λειτουργία EyeSight.

Ενώ η Apple χρησιμοποίησε μια μικρότερη ομάδα για να αναπτύξει το headset πριν από την κυκλοφορία του, λόγω της κουλτούρας της μυστικότητας, τώρα φέρνει χιλιάδες περισσότερους υπαλλήλους για να βελτιώσει το έργο. Αυτό περιλαμβάνει εσωτερικές δοκιμές του υλικού, αν και και αυτές εξακολουθούν να περιορίζονται σε ανώτερους μηχανικούς και στελέχη.

Για τις βασικές εφαρμογές, οι προγραμματιστές των εκδόσεων iOS και iPadOS δημιουργούν νέες εκδόσεις για το visionOS. Οι εφαρμογές για το Ημερολόγιο, τους Χάρτες, τα Βιβλία, το Mail και άλλες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Πρόταση: Vision Pro: Θα έχει κλειδωμένη την πρόσβαση στην κάμερα

Το EyeSight, το χαρακτηριστικό που έδειχνε τα μάτια του χρήστη σε μια εξωτερική οθόνη, δεν ήταν λειτουργικό στο υλικό επίδειξης. Πάλι, η Apple επεκτείνει τον αριθμό των μηχανικών που εργάζονται πάνω σε αυτό για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά.

Σε αρχικές εκτεταμένες δοκιμές, διαπιστώθηκε ότι, ενώ η Apple προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα βάρους άλλων ακουστικών αφαιρώντας την μπαταρία, το υλικό με μεταλλικό σκελετό εξακολουθεί προφανώς να είναι πολύ βαρύ μετά από ώρες χρήσης. Ως λύση για την άνεση, ένας δεύτερος ιμάντας που περνάει πάνω από το κεφάλι του χρήστη είναι στα σκαριά, ο οποίος όμως θα μπορούσε να προσφέρεται ως ξεχωριστό αξεσουάρ.

Apple Vision Pro

Για το μάρκετινγκ, η Apple θα φτιάξει ειδικούς χώρους για επιδείξεις και για να επιλέξουν οι πελάτες τα σωστά μεγέθη των λουριών και τη σφράγιση του φωτός. Στα καταστήματα θα παρέχεται μια εφαρμογή iPhone για τη σάρωση των προσώπων των πελατών που θα βοηθά στην επιλογή του σωστού μεγέθους.

Ορισμένα χαρακτηριστικά του headset δεν θα είναι διαθέσιμα στην πρώτη έκδοση, αλλά προορίζονται για μελλοντικές εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση θα υποστηρίζει μία προβολή επιφάνειας εργασίας μιας κοντινής οθόνης Mac, ενώ τα μελλοντικά μοντέλα θα υποστηρίζουν πολλαπλές οθόνες. Τα Personas για τις διασκέψεις FaceTime θα περιορίζονται σε συνομιλίες ένας προς έναν στην πρώτη έκδοση. Το εικονικό περιεχόμενο γυμναστικής και το Fitness+ αναμένονται για την επόμενη έκδοση γενιάς.

Η Apple μάλλον απέχει πολύ από το επόμενο λανσάρισμα των ακουστικών της, αλλά έχει ήδη μετακινήσει ορισμένους υπαλλήλους από το αρχικό Vision Pro στα νεότερα μοντέλα. Αυτές οι μελλοντικές εκδόσεις περιλαμβάνουν ένα high-end μοντέλο δεύτερης γενιάς και μια παραλλαγή χαμηλότερου επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσει φθηνότερη έκδοση του Vision Pro το 2025;

πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS