ΑρχικήbusinesseBay: Ανακοίνωσε απολύσεις 500 υπαλλήλων

eBay: Ανακοίνωσε απολύσεις 500 υπαλλήλων

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, eBay, ανακοίνωσε απολύσεις που θα επηρεάσουν 500 υπαλλήλους παγκοσμίως – ένα αξιοσημείωτο 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Η eBay Inc. ιδρύθηκε από τον Pierre Omidyar το 1995 και σύντομα σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Είναι μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με δραστηριότητες σε περίπου 32 χώρες. Η εταιρεία διαχειρίζεται τον ιστότοπο eBay, έναν διαδικτυακό ιστότοπο δημοπρασιών και αγορών στον οποίο άνθρωποι και επιχειρήσεις αγοράζουν και πωλούν μια μεγάλη ποικιλία αγαθών και υπηρεσιών παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Spotify: Προχωρά σε απολύσεις για να μειώσει το κόστος;

Την Τρίτη, ο Jamie Iannone, διευθύνων σύμβουλος της eBay, ενημέρωσε το προσωπικό της εταιρείας για τις επικείμενες απολύσεις σε σημείωμα που υποβλήθηκε επίσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Iannone, η εταιρεία αναγκάζεται να λάβει αυτά τα μέτρα για να ενισχύσει την ικανότητά της να παρέχει εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους πελάτες από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς και να δημιουργήσει περισσότερες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την επέκταση της πλατφόρμας της.

Δείτε επίσης: Sophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

eBay απολύσεις
eBay: Ανακοίνωσε απολύσεις 500 υπαλλήλων

Αυτή η αλλαγή μας δίνει επιπλέον χώρο για να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε νέους ρόλους σε τομείς υψηλών δυνατοτήτων — νέες τεχνολογίες, καινοτομίες πελατών και βασικές αγορές — και να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε και να γινόμαστε πιο ευέλικτοι με βάση το μεταβαλλόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το τεχνολογικό τοπίο. Απλοποιούμε επίσης τη δομή μας για να λαμβάνουμε αποφάσεις πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ταχύτητα“, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της eBay σχετικά με τις απολύσεις.

Ακολούθως, τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα δώσει στο eBay περισσότερες ευκαιρίες να επικεντρωθεί στους κύριους στόχους του, όπως η διεύρυνση του πεδίου των κατηγοριών στις οποίες εστιάζει.

Φυσικά, η eBay δεν είναι η μόνη εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις. Γνωστές εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας και όχι μόνο, ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη τα σχέδιά τους για περικοπές προσωπικού. Αυτή η τάση έχει ξεκινήσει από το περασμένο έτος. Το Twitter, η Amazon, η Meta, η Microsoft, η Dell και η Google είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει και προχωρήσει σε απολύσεις μεγάλου μέρους του εργατικού τους δυναμικού.

Δείτε επίσης: eBay: Βιομετρικές συσκευές περιείχαν στρατιωτικά δεδομένα των ΗΠΑ

Τώρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, δήλωσε ότι η εταιρεία θα καταργήσει 1.300 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Ο Yuan ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα μειώσει τον μισθό του για το επόμενο οικονομικό έτος και δεν θα λάβει το εταιρικό του μπόνους.

Πηγή: www.businessinsider.in

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS