ΑρχικήbusinessDell: Απολύσεις 6.650 υπαλλήλων λόγω μειωμένων πωλήσεων

Dell: Απολύσεις 6.650 υπαλλήλων λόγω μειωμένων πωλήσεων

Καθώς η Dell Technologies Inc. βλέπει δραματική πτώση της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές, έλαβε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε απολύσεις 6.650 υπαλλήλων – μπαίνοντας στη λίστα με τις εταιρείες τεχνολογίας που αναγκάστηκαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό τους τον τελευταίο καιρό.

Dell Απολύσεις

Σε memo που είδε το Bloomberg, ο Jeff Clarke, Co-Chief Operating Officer της εταιρείας, έγραψε ότι η Dell αντιμετωπίζει κάποιες συνθήκες της αγοράς που χαρακτηρίζονται από αβέβαιο μέλλον. Εκπρόσωπος του οργανισμού αποκάλυψε ότι οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού αντιστοιχούν στο 5% των εργαζομένων της παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Spotify: Προχωρά σε απολύσεις για να μειώσει το κόστος;

Μετά από μια απότομη αύξηση της ζήτησης για υπολογιστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Dell και άλλοι κατασκευαστές είδαν δραστική πτώση των πωλήσεων. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IDC, οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2022. Από όλες τις μεγάλες εταιρείες, η Dell είδε τη μεγαλύτερη πτώση – 37% σε σύγκριση με τα στοιχεία πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αντλεί από τις πωλήσεις υπολογιστών περίπου το 55% των συνολικών εσόδων της.

Ο Clarke μετέφερε στους υπαλλήλους ότι οι προηγούμενες στρατηγικές εξοικονόμησης κόστους, όπως η προσωρινή διακοπή των προσλήψεων και οι περιορισμοί στα ταξίδια, δεν είναι πλέον επαρκείς. Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι αναδιοργανώσεις των τμημάτων μαζί με τις απολύσεις θεωρούνται απαραίτητες για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της Dell.

Δείτε επίσης: Alphabet: Η μητρική της Google ανακοίνωσε 12.000 απολύσεις

Καταστροφικές απολύσεις έχουν πλήξει τον τεχνολογικό τομέα τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, η HP Inc. ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι το εργατικό της δυναμικό θα μειωνόταν κατά 6.000 υπαλλήλους. Ομοίως, η Cisco Systems Inc. και η International Business Machines Corp. ανακοίνωσαν η καθεμία σχέδια περικοπής 4.000 θέσεων εργασίας, το περασμένο έτος. Συνολικά 97.171 περικοπές θέσεων εργασίας εντός του τεχνολογικού κλάδου ανακοινώθηκαν το 2022. Αυτός ο αριθμός είναι τεράστιος αλλά δείχνει ακόμα πιο ανησυχητικός αν λάβουμε υπόψη ότι ισοδυναμεί με μια απίστευτη αύξηση της τάξης του 649% σε σχέση με τις απολύσεις που σημειώθηκαν την ίδια περίοδο, τον προηγούμενο χρόνο (σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Challenger Gray &Christmas Inc.).

Μετά τις απολύσεις, ο αριθμός εργαζομένων της Dell στο Round Rock του Τέξας θα είναι ο χαμηλότερος σε τουλάχιστον έξι χρόνια — περίπου 39.000 λιγότεροι εργαζόμενοι από τον Ιανουάριο του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το ένα τρίτο περίπου των εργαζομένων της εταιρείας εδρεύουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν το Μάρτιο του 2022.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η Dell πήρε τη δύσκολη απόφαση να απολύσει υπαλλήλους της, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. Η εταιρεία ανέφερε μείωση πωλήσεων κατά 6% την περίοδο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου και έδωσε μια πρόβλεψη εσόδων για το τρέχον τρίμηνο, η οποία είναι κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λέγοντας ότι οι πελάτες μειώνουν τις αγορές τους. Η εταιρεία αναμένεται να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο των περικοπών θέσεων εργασίας όταν θα παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου στις 2 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Sophos: Άλλη μια εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις

Έχουμε αντιμετωπίσει οικονομικές πτώσεις στο παρελθόν και έχουμε βγει πιο δυνατοί“, έγραψε ο Clarke στο σημείωμά του προς τους εργαζόμενους. “Θα είμαστε έτοιμοι όταν η αγορά ανακάμψει“.

Η Dell ιδρύθηκε το 1984 και η φήμη της για την παραγωγή αξιόπιστων προϊόντων την έχει καταστήσει ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας. Είτε είστε επιχείρηση που αναζητά υπολογιστές και λογισμικό είτε καταναλωτής που ψάχνει για προσωπικό φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, η Dell είναι πιθανό να έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ωστόσο, τα στοιχεία το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι ακόμα και οι πιο μεγάλες και γνωστές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα και καλούνται να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι περικοπές προσωπικού.

Πηγή: www.bloomberg.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS