ΑρχικήinetRemote Work: Πως αξιοποιούν οι εργαζόμενοι τον χρόνο που εξοικονομούν;

Remote Work: Πως αξιοποιούν οι εργαζόμενοι τον χρόνο που εξοικονομούν;

Remote Work: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι τα άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως επενδύουν τώρα τον χρόνο που θα ξόδευαν για να μετακινηθούν, για να κάνουν διαφορετικά πράγματα.

Δείτε επίσης: Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

remote work

Σύμφωνα με το έγγραφο εργασίας του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών, Time Savings When Working from Home, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν το 40% της εξοικονόμησης χρόνου μετακίνησης για όσους εργάζονται από το σπίτι αξιοποιείται τόσο σε κύριες όσο και σε δευτερεύουσες επαγγελματικές δραστηριότητες. Ένα επιπλέον 34% πηγαίνει σε δραστηριότητες αναψυχής, ενώ το 11% αφιερώνεται σε καθήκοντα φροντίδας.

Αναλύοντας πληροφορίες που προέρχονται από 18.995 εργαζόμενους που συμμετείχαν σε έρευνα σε 27 χώρες μεταξύ 2021 και 2022, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ο χρόνος που εξοικονομείται λόγω της εργασίας από το σπίτι (WFH) είναι κατά μέσο όρο 72 λεπτά την ημέρα! Αυτός ο χρόνος θα πήγαινε διαφορετικά στη μετακίνηση. Οι ΗΠΑ βρίσκονταν στον πάτο αυτής της κλίμακας με εξοικονόμηση 55 λεπτών σε σύγκριση με την Ιαπωνία, την Ινδία και την Κίνα που είχαν μέσο όρο 99 -102λεπτά εξοικονόμησης καθημερινά μέσω του WFH.

Δείτε επίσης: Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

Σε σύγκριση με τους παγκόσμιους μέσους όρους, οι ΗΠΑ βρέθηκαν αρκετά κοντά. Όσοι εργάζονται από το σπίτι στις ΗΠΑ ξοδεύουν το 42% του πρώην χρόνου μετακίνησής τους σε εργασιακά καθήκοντα, το 35% σε δραστηριότητες αναψυχής και το 8%, στη φροντίδα άλλων.

Η Ταϊβάν, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία αφιέρωσαν το 53% του επιπλέον χρόνου τους λόγω WFH σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία. Η Ινδία και η Κίνα ακολουθούν με 47% και 46%, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Ισπανία και η Γερμανία αφιέρωσαν πάνω από το 40% σε δραστηριότητες αναψυχής.

τηλεργασία

Ακόμη πιο αξιοσημείωτα είναι τα πλεονεκτήματα της εργασίας από το σπίτι (remote work), σύμφωνα με τη μελέτη. Η εργασία από απόσταση προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ιδιωτική αξία με διάφορους τρόπους. Σκεφτείτε ότι η WFH εξοικονομεί τόσο χρόνο όσο και χρήμα λόγω της μη μετακίνησης- επιπλέον, προσφέρει στους ανθρώπους επιπλέον ευελιξία όσον αφορά το πότε γίνεται η εργασία και παρέχει στα άτομα ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία από ό,τι συνήθως. Όχι μόνο αυτό, αλλά και ο καλλωπισμός για τη δουλειά είναι επίσης λιγότερο απαραίτητος όταν βρίσκεστε στο σπίτι!

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, οι Αμερικανοί δεν χρησιμοποιούν τον επιπλέον χρόνο μετακίνησής τους μόνο για εργασία και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και για ύπνο. Ωστόσο, είχαν μειώσει τις συνολικές ώρες αμειβόμενης εργασίας επειδή έκαναν άλλες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό και δραστηριότητες αναψυχής.

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών

Οι περισσότεροι CEOs θέλουν το προσωπικό πίσω στο γραφείο και προσβλέπουν στο 2025 ως το έτος που επιστρέφει η 9 έως 5 ημέρα στο γραφείο, σύμφωνα με έρευνα της KPMG σε 1.325 CEOs.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS