ΑρχικήinetΑπομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το "productivity paranoia" των αφεντικών

Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών

Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών! Μια νέα έρευνα της Microsoft διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι – ποσοστό 87% για την ακρίβεια – νιώθουν ότι είναι εξίσου αποτελεσματικοί/παραγωγικοί στο σπίτι όσο και στο γραφείο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αφεντικών διαφωνεί.

Δείτε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Το πείραμα με την τετραήμερη εργασία έχει θετικά αποτελέσματα

Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών

Περίπου το 85% των ηγετών επιχειρήσεων υποψιάζονται ότι οι εργαζόμενοί τους τεμπελιάζουν στο σπίτι, ενώ μόνο το 12% από αυτούς έχουν «πλήρη εμπιστοσύνη» ότι οι υπάλληλοί τους είναι παραγωγικοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Microsoft σε 20.000 άτομα σε 11 χώρες.

Καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να ζητάνε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο είτε με πλήρη απασχόληση είτε υβριδικά, η Microsoft επισημαίνει την εμφάνιση του «productivity paranoia» και λέει ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να το ξεπεράσουν γιατί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της υβριδικής εργασίας.

Δείτε επίσης: 5 red flags σε αγγελίες εργασίας στον τομέα τεχνολογίας

Η Microsoft έχει εφαρμόσει την υβριδική εργασία στις πανεπιστημιουπόλεις της και έχει προσαρμόσει τα Office app της, κυρίως το Teams για την υβριδική εργασία. Χθες ανακοίνωσε και νέες ενότητες για την πλατφόρμα εμπειρίας εργαζομένων Viva, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τις εταιρείες στο να αλληλεπιδράσουν με τους υπαλλήλους στο γραφείο και εξ αποστάσεως.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella δήλωσε στο BBC αυτή την εβδομάδα: «Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό που λέγεται «productivity paranoia», επειδή όλα τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι το 80% συν των ατόμων αισθάνονται ότι είναι πολύ παραγωγικοί – εκτός από την διοίκηση που πιστεύει ότι δεν είναι παραγωγικοί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πραγματική αποσύνδεση όσον αφορά τις προσδοκίες και το τι αισθάνονται.”

productivity paranoia
Απομακρυσμένη εργασία: Τι είναι το “productivity paranoia” των αφεντικών

Η Microsoft απεικονίζει την έννοια του “productivity paranoia” ως έναν φαύλο κύκλο. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογία παρακολούθησης εργαζομένων δείχνουν στους εργαζόμενους ότι δεν τους εμπιστεύονται και οι εργαζόμενοι με την σειρά τους παριστάνουν ότι είναι παραγωγικοί, συμμετέχοντας εν γνώσει τους σε άσκοπες βιντεοσυνεδριάσεις.

Δείτε επίσης: Η Amazon συνεχίζει την εργασία εξ αποστάσεως και φέτος

Μια μελέτη από το GitLab διαπίστωσε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 67 λεπτά για να προσποιούνται ότι είναι παραγωγικοί κάθε μέρα.

Η στάση των εργαζομένων απέναντι στο σκοπό του γραφείου έχει αλλάξει. Η Microsoft διαπίστωσε ότι το 73% των εργαζομένων θέλει έναν καλύτερο λόγο για να επιστρέψει εκτός της απαίτησης της εταιρείας. Οι περισσότεροι (περίπου το 85%) δήλωσαν ότι θα ήθελαν να πάνε στο γραφείο για να συναναστραφούν με συναδέλφους και να ξαναχτίσουν τους δεσμούς της ομάδας.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS