ΑρχικήinetΚίνα: Η ByteDance περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Κίνα: Η ByteDance περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Στα τέλη του 2022, η ByteDance, μητρική του TikTok, έλαβε δραστικά μέτρα και απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα προκειμένου να εξορθολογήσει τις λειτουργίες της.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

ByteDance

Οι εργαζόμενοι στην Douyin, την κινεζική έκδοση του TikTok που διαθέτει 600 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, καθώς και οι δραστηριότητες gaming και real estate έχουν επηρεαστεί από αυτή την κίνηση σύμφωνα με πολλές πηγές που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμες.

Δείτε επίσης: Google: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Αν και αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα του συνολικού εργατικού δυναμικού της ByteDance, οι πρόσφατες περικοπές θέσεων εργασίας εξακολουθούν να μαρτυρούν το μέγεθος αυτού του τεχνολογικού γίγαντα. Με περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους που απασχολούνται σε διάφορες χώρες και περιοχές, η ByteDance είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον τομέα της Κίνας. Καθώς όμως βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, οι επιχειρηματικές της συναλλαγές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδιευκρίνιστες.

Στην κινεζική τεχνολογική βιομηχανία, οι περικοπές θέσεων εργασίας γίνονται τακτικά για τη βελτίωση της επιχειρηματικής αποδοτικότητας και είναι τυπική συνήθεια των εργοδοτών να απολύουν υπαλλήλους που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Το 2022, άλλες κορυφαίες εταιρείες διαδικτύου, όπως η Alibaba Group Holding και η Tencent Holdings, προχώρησαν σε περικοπές χιλιάδων ατόμων.

Η κινεζική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης Jiemian ανέφερε αρχικά την είδηση των απολύσεων της ByteDance. Η Feishu, γνωστή και ως Lark, ήταν μεταξύ των τμημάτων που επλήγησαν περισσότερο και αναγκάστηκε να αποχωριστεί περίπου το 10% του προσωπικού της, σύμφωνα με πηγές.

Δείτε επίσης: Xiaomi – Απολύσεις: Θα περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού

Οι απολυμένοι υπάλληλοι θα αποζημιωθούν ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας τους, επιπλέον του μισθού ενός μήνα, όπως ανέφερε η πηγή.

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που έχει γίνει γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για την κοινοποίηση σύντομων βίντεο. Με το εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και τα διασκεδαστικά χαρακτηριστικά του, έχει τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: scmp.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS