ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαElon Musk: Το Starship θα μπορούσε να εκτοξευθεί τον Μάρτιο

Elon Musk: Το Starship θα μπορούσε να εκτοξευθεί τον Μάρτιο

Ο Elon Musk ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η SpaceX θα μπορούσε να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη δοκιμαστική πτήση του Starship σε τροχιά από τον Μάρτιο! Απαντώντας σε ένα ερώτημα στο Twitter, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια πιθανή εκτόξευση τον Μάρτιο. “Στοχεύουμε στην εκτόξευση τον Μάρτιο, αν όλες οι δοκιμές είναι επιτυχείς”, δήλωσε με ενθουσιασμό. Με αυτή την είδηση, οι απανταχού λάτρεις του διαστήματος μπορούν να περιμένουν να γίνουν μάρτυρες ενός από τα πιο ιστορικά επιτεύγματα της SpaceX!

Δείτε επίσης: ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή

Musk Starship
Elon Musk: Το Starship θα μπορούσε να εκτοξευθεί τον Μάρτιο

Δείτε επίσης: Samsung, Google και Qualcomm φτιάχνουν μια πλατφόρμα mixed reality

Η ημερομηνία δοκιμαστικής πτήσης του Starship σε τροχιά ήταν σε μια κατάσταση ρευστότητας τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, αλλά με την επιτυχία του Ιανουαρίου από τις δοκιμές καυσίμων στοίβαξης και τις διαδικασίες αντίστροφης μέτρησης εκτόξευσης να έχουν ολοκληρωθεί, υπάρχει ελπίδα ότι το Starship θα πετάξει τον Μάρτιο! Μάλιστα, η SpaceX φόρτωσε και τα δύο στάδια αυτού του πυραύλου με πάνω από 10 εκατομμύρια κιλά καυσίμου υγρού οξυγόνου και μεθανίου για να εξασφαλίσει μια άψογη αποστολή. Για άλλη μια φορά, η εταιρεία εξασφάλισε ότι όλες οι προετοιμασίες για την ημέρα της εκτόξευσης διεξήχθησαν άψογα. Φαίνεται ότι το Starship είναι σχεδόν έτοιμο να πετάξει!

Δείτε επίσης: Η Google πραγματοποιεί event για το AI στις 8 Φεβρουαρίου

Η πιο ουσιαστική δοκιμή που πρέπει να πραγματοποιήσει η SpaceX είναι η έκτακτη στατική πυροδότηση και των 33 κινητήρων Raptor στο στάδιο Super Heavy. Μέχρι τώρα, έχουν αναφλεγεί μόνο 14 ταυτόχρονα. Για να προχωρήσει η SpaceX σε μια δοκιμαστική πτήση σε τροχιά, πρέπει να περάσει τα πρότυπα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Παρόλο που στα τέλη Ιανουαρίου τα σημάδια έδειχναν ότι μια στατική δοκιμαστική φωτιά ήταν πιθανό να πραγματοποιηθεί γύρω στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά, οι πρόσφατες δηλώσεις του Elon Musk υποδηλώνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε μια επιτυχημένη προσπάθεια αρκετά σύντομα!

Η συμβολή της SpaceX ήταν ανεκτίμητη στην προώθηση των τεχνολογικών εξελίξεων που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος και τις μεταφορές. Η αποστολή της εταιρείας να καταστήσει το διάστημα πιο προσιτό μας βοηθά να ξεκλειδώσουμε νέες δυνατότητες που κάποτε θεωρούνταν αδύνατες. Με κάθε πρωτοποριακό επίτευγμα που πραγματοποιούν, προχωράμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων μας για εξερεύνηση πέρα από τη γήινη ατμόσφαιρα. Για όλους αυτούς τους λόγους – καθώς και για πολλούς άλλους – η SpaceX ανοίγει πραγματικά το δρόμο για το μέλλον της ανθρωπότητας στο διάστημα!

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS